söndag 4 november 2007

Matchning... me like;-)

Nu äntligen har jag sytt gardinerna till badrummet... 1 hel vecka efter min tidplan :-)
Gardiner är nämligen något som jag verkligen drar mig för att sy... som allt annat som ska in i den där maskinen... så 1 vecka efter tidplanen är strongt jobbat av mig ;-)
Så här "macho"...fniss... blev dom, men eftersom älsklingen fick lov att hjälpa mig att sätta i dom där svarta f...ade öljetterna så är dom väl lite manliga iaf?
Made by a mans hand, som dom är ;-)
Ser ni? Lila värmeljus i plastformar... så att man ser färgen...Oh, I love it... fniss... måste in och köpa ett par påsar till redan nu på måndag... det finns nämligen av någon anledning...hmhm... inte så förfärligt många kvar här i huset:-)


Jag har själv satt i öljetter förut, men den här gången höll vi på att ge upp båda två... förstår ju nu varför dom var sååå billiga:-(
Eftersom det är full insyn när lamporna är tända så drar vi...fniss... rättare sagt jag... gardinerna fram och tillbaks beroende på hur blyg man är.
Jag kan få en instängd känsla när gardinerna täcker båda fönstren, därför har vi gardiner som jag kan dra undan så att jag kan se ut.

När det är kväll tycker jag att det är mysigt att tända ljus även i badrummet...

Eftersom jag älskar matchning så har jag NATURLIGTVIS...skratt... svart värmeljus i lyktan till det lila glaskrosset... och jaa... ibland undrar jag också om jag har något fel eftersom som jag absolut måste ha allting att matchar... skratt... men så har jag det naturligtvis inte överallt... men man får väl önska och spana och planera matchning iaf ;-)

ÄNTLIGEN... efter snart 3 års tjat, lockande, pockande, strategiskt uppgjord plan, visande bilder av andras fina lösningar så är min fina bänk på sin plats :-)
Det är gamla kökets barbordsskiva som har sågats till och skruvats fast ovanför tvättmaskinen och hyllan med alla tvätt- och städkemikalier... känns sååå bra nu... fniss... nu är det BARA målningen av karmen och dörren kvar...sen är badrummet helt färdigt... Yippie!!!
Älsklingen kom in efter att skynket hade kommit på plats och kommenterade att det blev ju faktiskt bättre än han hade trott.
Som om jag någonsin... under våra 27 år tillsammans... har lurat honom till att vi ska göra något som inte har blivit bra?!...eller...hmmm....

Här ser ni nästa strategiskt utplacerade pall, och eftersom den skulle passa in så fick den lite bets på sig... så nu passar den till både korgarna och bänkskivan... Kan det bli bättre?
Och nya svarta handdukar har införskaffats och tvättats, men likf...nnat så är det alldeles svartloggigt på handfatet... och lånat sonens svarta soptunna har jag gjort...skratt... jag kan väl inte köpa hur många olikfärgade såna som helst heller?!
Tur man har någon spärr iaf ;-)


Glömde visa den här bilden när jag visade "allt fint" som jag hade handlat i Stockholm i ett tidigare inlägg.
Hon är köpt i en butik i Gamla stan som bara har gamla svart/vita bilder... och det här var det sista lösbladet han hade kvar!
Det fanns en inramad också, men den ramen var inte alls den som jag ville ha, så jag knallade in på Gallerix och "fixade" till någon som var lite mer gammaldags...
Sonalyckan säger att allt blev bra utom den där fula tavlan... med gammalt fult badkar och gamla väggar, osv...skratt... så nu kanske ni förstår varför jag inte kan gå loss med allt gammalt romantiskt i det här huset... utan varför jag njuter så av era fina bloggar istället:-)

Ha en bra vecka och... pyssla lagom mycket så att ni orkar ända fram till jul;-)

51 kommentarer:

Lisas torp sa...

..och här sitter jag alldeles förstummad över ditt fina badrum!!*suck*! Jag kommer inte ens i närheten - stambyte här i vår!!

Bilden på baderskan som vi har på väggen - känner till stället i Gla Stan...så läcker den bilden är - lite så jag tänker mej mitt drömbadrum också...men du är ju VÄLDIGT nära nu!!!!
Men gubben din är väl ändå rätt medgörlig så fint som du har!!!

Jodu, jag är urgammal - du skulle bara veta! :-)

Ha en fortsatt skön söndag!

Kram
Lisa

Husbilsresan sa...

Men, så snyggt! Förstår att du är nöjd nu.Så fint när allt matchar så där *suck* önskar jag kunde ha det så *suck...igen*.Tavlan är ju superhäftig....förstår inte varför sonen inte gillar den....
Ha en skön vecka.Kram!

Stina sa...

Så snyggt alltså. Där kan man ju bo.:-) Puss

Sara sa...

Vilket vackert badrum du har och gardinerna blev jättefina. Jag är inte heller så glad för att sy gardiner, eller egentligen är det jobbet före som att mäta och nåla och sånt som är trist. Ha en bra vecka du också!

Birgittas minnen sa...

Det var ju helt fantastiskt flott badrum du har, är helt förstummad med all uttänkt matchning och så bra uttänkt. Bilden på tavlan har jag "snattat" från nätet och har den bland mina gammelbildsamling, den är ju så charmig, den pryder verkligen sin plats. Helt toppen alltså! Kram och ha en skön vecka.

Wickans värld sa...

Himmel vilket snyggt badrum!! Jag har just städat vårt o skulle ta lite bilder... Vilket jag hoppas är FÖRE-bilder!! Ska förhoppningsvis göra om vårt snart o du ger många bra ideer!! + att jag ska nog sy nåt för tvättkorgarna i tvätten!!

Hela badrummet är så... tjusigt!! Kan du inte komma hit o fixa vårt??

Gällande köket...ja, du vet hur det är med kök - städat ena minuten fullt nästa! För tillfället ser det OK ut!! =
Tabascon?? Gick inte att förklara. Vi fick åka till stora staden o handla!
Å smart - klart han har det efter mig.. fniss...

Ha en skön söndagkväll!!

Wickans värld sa...

Jo... tror inte du är ensam om att tända ljus på toalett o badrum!!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men jösses jag vet inte vad jag ska skriva...så fint ! ! ! ! ! ! ! !Helt otroligt.Mitt badrum ser ut som f_n rent ut sagt.Usch å fy men det ligger på måste göras om listan..hihi.

Kram på dej// Pernilla

Lilla Blanka sa...

Vilket badrum..! Det är ju så jättefint in i minsta detalj, verkligen snyggt!
Kram

Elzie sa...

Vilket badrum du har!! Gillade gardinen jättemycket, så trots svordomar och svett så blev det bra till slut. Kul med ditt "färgseende" tycker jag. Och tavlan var fin, vad än sonaslasen säger *s*.
Inredningsrunda?!?! Det låter inte helt fel du. Skulle vara jättekul. Och hockeyn gick helt åt h-otta! Men det var ju inte annat att vänta mot HV. Får väl se hur det går för er i kväll.
Ha en skön vecka.
Kram Elzie

Sånt är Livet sa...

Hej vilket badrum ! Nu ser jag vart de stora ljusen tog vägen som stog brevid ikea kassen.
Nya handukar jo det är fint ,men jag köpte rätt dyra på hemtex,tvättade först men vi har rosa ludd/damm överallt i badrummet hm/ha de gott Lisbeth

Kajsa sa...

Att bli avundssjuk brukar inte ligga för mig, men nu är jag snudd på avis, när jag ser ditt urläckra badrum!! Såå himla snyggt. Häftig rumsindelning verkar det vara också. Gardinerna är så macho.. inte! :) Men ursnygga!! Kul att gubben blev nöjd med bänken. Den verkar väldigt praktisk.
Ha en bra start på veckan!
Kram
Kajsa

Solsjö - Under en vind sa...

Ert badrum är ju toppenfint!! Jag är ingen som gillar lila....hemma hos mig alltså! Men hos andra så blir det riktigt snyggt och speciellt ihop med det svarta! Läckert för både man och kvinna! Önskar dig en bra vecka också! Å´du jag har haft precis en sån dag som jag ville....lite blogg, promenad utmed sjön, läste ut en bok, tvättat lite....sen kom familjen hem en halvtimma för att sedan åka iväg ett par timmar till....jag älskar att ha familjen hemma men idag har det varit rikttigt skönt att bara vara! Må gott, kram!

Maria sa...

jissus, vilket snyggt badrum!! Och tokmatchigt av en dam med känsla för det!

Hem & Harmoni Marie sa...

Va fint ni har 'fått' det.. mycket arbete ligger förstås bakom!
Jättetjusigt, precis i min smak!
Allt matchar så fint :)

Ha en go vecka, kram från Marie

Min Skattkammare sa...

Oj oj.....sånt fräscht badrum lääängtar jag efter......
Vad fina gardinera blev!
Jag håller mig också på behörigt avstånd från symaskinen.....huuu!
fniss
Som gammal cyklande postis är jag allergisk mot snö, förstår inte alls vad den är bra för?
Jodå, den är vacker......på julafton!! hi hi
Må gott!
Kram Kicki

Elaine sa...

Vad trevligt att få hänga med på omvisning i ditt fina badrum. Jag tittar njuter och inspireras......
Nu när dotterns rum är färdigrenoverat är det hall och badrum som står på tur.
Ha en fin början på den nya veckan.
Klem!

Nostalgia sa...

Vakkert bad! Jeg liker din stil - og at alt matcher;)
Har tittet innom innimellm, og kommer nok igjen oxo:)
Ha en trevlig vecka!

Broarne sa...

Jättesnygg badrums-tavla och vackert golv.
Annmarie

MiaMaria sa...

Oj, vad fint du har fått i ditt badrum...så vackert.

Miamaria

linnea-maria sa...

Gadirnerna blev ju jättebra. De går lite i samma stil som halltapeterna. De där gigantiska blockljusen var riktigt häftiga. Ha en bra vecka /linnea-maria

Beas sa...

Inte snällt...visa så mycket fint i ett och samma blogginlägg att man inte riktigt vet var man ska börja med att kommentera. Superfint badrum blev det i alla fall. Tycker om tavlan, bänken...matchningen...och fiffigt att ta in hallhyllorna...och pallen blev fräck...och....där tog minnet slut. :-D

Kram Bea

Tingeltangel sa...

Så fint ert badrum blev. Visst är det roligt att matcha alla detaljerna. Efter ett tag brukar det ju smyga sig in saker som inte var tänkta från början men när man precis renoverat är det ju hur kul som helst att matcha och piffa som om man var med i ett inredningsprogram på TV.

Lime sa...

Åååå vilket fint badrum. Jag är, i ärlighetens namn, också väldigt sugen på att göra om lite i vårt badrum. Men jag känner att det inte riktigt är läge just nu :-)

Du har all anledning att vara toppennöjd!

Kram

vinklar o vrår sa...

Åh vad fint ni har det i badrummet och matchning - me like too ;) Riktigt läckert med det lila!
Trevlig vecka önskar jag Dig!
/ Maria

Marie sa...

Men vilket snyggt badrum ni har, såå fint in i minsta lilla detalj. Förstår precis hur du känner när du pratar om gardiner och symaskiner, är det något jag avskyr så är det allt som har med symaskiner att göra. Tur för mig att jag har en snäll mamma som syr åt mig!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Goa sa...

Hej Birgitta...vilket fint badrum du har alltså!! Jag gillar verkligen ditt matchande...perfekt!
Så skriver du så att jag skrattar...det är mysigt!
Det är som du säger...märkligt att våra män kan ens tro att ngt. vi kommer på inte blir fint!! Ett sätt att vara delaktig, brukar jag tänka..:)
Njut av ditt finfina badrum och jag gillar din gröna pall..!
Ha en härlig vecka och hoppas det är kristaller som spökar hos mig...låter lite fint..:)Tack för din hälsning...
Kraaam!
Goa

Anonym sa...

Vilket urhärligt badrum du har och gardinerna blev jättebra.
Är så avundsjuk, kramar Annika

Lavendel & Romantik sa...

Det var så mysigt och jag tyckte att färger och allt va så smakfullt......Go girl.....Ha en bra vecka Kram/Majsan

Brunkullan sa...

Otroligt vackert badrum!! Och det är ju så snyggt med rutigt golv!!
Gardinerna blev verkligen pricken över i!!

Susanne

Dubbelörn sa...

Det blev ju hur fint som helst!! Kreativiteten bara flödar här inne hos dig. Din pall var en härlig färgklick. Ska nog ocks ta meig en sväng med penseln på min pall... hmmm varför inte rött hos oss... ;)

Här börjar uppröjning efter herrarnas framfart förra veckan *ler*.

Kramar

Sallys hus sa...

Men himmel vilket fint badrum ni har!!!
skulle också vilja gömma tvättmaskinen så där!!
Det var verkligen välmatchat alltihop...super snyggt!
jag storgillade golvet!!

Fnissar åt ditt inlägg före...
jag har också böcerna sorterade som du...Funderade på att göra vita omslag som jag läste att någon gjort...men så insåg jag att det skulle ta aldeles för lång tid och mannen skulle nog inte klara det!
Han står ut med mycket förändring här!
Tycker det var kul med pallen som bryter av mot det vita.

Kram Katarina

Jessan sa...

Suck min vän vilket badrum du har....
Så fint!Blir avis blir jag....
Prydliga bokhyllor har du också...så prydliga är inte mina. Jag har samma relation till böcker som du har.Jag har alltid älskat att läsa. jag älskar lukten och stillheten på ett bibliotek (ville faktiskt bli bibliotekarie men medelbetyget var typ4,8 när jag skulle söka in och det hade iiiinte jag kan jag säja)
Och känsan när man står med en ny bok i sin hand är så härlig....men det är nog bara vi bokmalar som förstår det....ha en underbar måndag! Kramar!

Blommiga Karin sa...

Vad fint erat badrum har blivit.Färgmatchat och läckert!!=)
Fint med gardinerna och draperiet.
Tufft med lila och svart!/Karin
P.S.Nu kanske toalettbesöken kommer att ta lite längre tid framöver?*fniss"

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så snyggt ditt badrum har blivit!! Och det är ju häftigt med lite färg till svart och vitt! Svarta handdukar har jag inte provat, men det är väldigt snyggt, och kanske praktiskt också, smutsen syns väl inte?? Tråkigt med ludd, men luddar gör ju svarta strumpor också!!! Nu torkar jag ju mej inte på svarta strumpor... men du förstår vad jag menar...visst?
Och det där med att allt ska matcha känner jag så väääl igen... är nämligen matchtokig jag också, och då menar jag inte fotboll!!!
Hur som helst så blev det skitsnyggt för att använda ett passande uttryck!!! Fniss
Kram
Marie

My White Cottage sa...

Men hjälp - vilket underbart badrum!!! Verkligen superfint! Skrattade igenkännande åt det här med matchning... :)
Stor kram från Jenny

Magdalena Martin sa...

Vilket jätthärligt badrum ni har!! det betyder ju så mycket att man trivs där :)
Läste ditt inlägg hos mig och skrattade gott åt din stavning på gamla stan *hahaha* det kommer jag att minnas!
nästa gång får du ta med dig en laptop på resan så att du inte missar några tips *hihi*
Ha det gott!
*kramar*
Magdalena

Anonym sa...

Vilket mysigt badrum du har!..akta så inte gardinen börjar brinna ;) av ljusen!...Vilken fin bänk och va fint du har med de grå hyllorna med korgar på! Kram :)

Ardisia sa...

Ni har ett underbart vackert badrum! Jättefina detaljer och rolig planlösning! Guuud att jag är avis...
ja du, jag skulle aldrig ens börja med öglorna :D

Ha en bra vecka! Kram

Nilla sa...

Så fint ni har det i badrummet, kan tänka mig att man inte vill ut därifrån =)

Stort, rymligt och luftigt!

Ha en bra vecka!

Kram Nilla

spetsar och änglar sa...

"Jättefint badrum"!!!Bilden var också fin.Det skulle nog mina pojkar också tycka,men dom kanske är något äldre än din son...Jag tycker inte heller om att sy gardiner!!! Och det är just vad jag gjort i dag.Jag har sytt till vardagsrummet och där är det tre fönster.Visst är det bra med fönster och ljusinsläpp men inte när det ska sys gardiner.Ha en skön måndagskväll.Kram Heléne

Karin Krut sa...

Vilket härligt badrum! Dom manliga gardinerna blev jättebra! Jag är lite avis på dina fönster som du har i badrummet trots insynen! Bra ide med två gardiner :)

Näää jag dalskar inte.. eller kanske lite på försök.. men jag förstår allt. Mina föräldrar har alltid pratat älvdalska med mig men jag är ju inte uppväxt i dalarna så jag pratar svenska :) Vi flyttade tillbaka till Älvdalen när jag var 12 men mina systrar är födda där. Det är bara jag som är lite på sladden och utsocknes ;) Men jag vänder nog hem snart nog också :) För varje gång blir det bara svårare att åka söderut hem till mina saker ;)
Kram Karin

Björknäs sa...

Gu så fint badrum!! Jag är så avundsjuk! Jag vill oxå få renovera nu!! Värkligen fina gardiner! Kram Kram

Elzie sa...

God morgon vännen!
Klockan är nu 6.12 och jag har varit uppe sen 5.25. Inte vanligt när det gäller mig *s*.
Jag kikar in så här i ottan för att fråga om det var du som frågade om dockan var min i mitt inslag. Var det det? I så fall, ja, jag fick henne min första jul.
Ha en bra dag.
Kram Elzie

Nygammalt sa...

Himmel så tjusigt! Matchat och klart! Förstår att det inte kan vara helt lätt att få bestämma ALLT när man har flera ur manssläktet i huset. Själv kommer jag från en riktig tjejfamilj så pappa har ju inte riktigt fått bestämma alls inomhus. Lika bra det för han är inte så intresserad heller! *ha ha*
Kram.

Jennys Vita Villervalla sa...

Vilket superfräscht badrum alltså!
Lyckans säger jag bara!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Jenny

Randi sa...

Åhhh - tappar andan. Jag förstår att du nu bara går omkring och njuter och det ju vi andra också. Mysigt att du delar med dig.
Kram Randi

Lotta sa...

Så himla snyggt! Du är superduktig på att matcha du tjejen!

Kram
Lotta

junhe sa...

vad kan jag säga... svart & lila= sant =D. ha en bra kväll/ mvh junhe

david santos sa...

Nicolinas, please!
Send an email to the Brazil embassy your country and report the injustice that the brazilian courts are making with this girl
Release on Flavia’s accident and status of the process.
======================================

The resignation is to stop the evolution.

Thank you

Ljuva ro sa...

Men så snyggt det blir, många fina detaljer! Gillar tavlan!!! Taket och panelväggen är oxå jättefina!