fredag 2 november 2007

GRÖNT är SKÖNT, eller...?!

Den här pallen är det senaste som jag har målat... och den är inte vit...fniss...men den är GRÖN...och varje gång jag ser den tänker jag på Jag-blommar-Maria =)
Det är nämligen lika spännande varje dag som man kikar in till henne för att se vad hon har för sig...och den kicken som man får av alla hennes härliga färger blir man så glad av...
därför tänker jag på henne när jag ser den!


Färgburken fanns redan i huset (pga dotterns...fniss..."annorlunda"...fniss... smak) sen flera månader och det är ju synd att låta den förfaras... tyckte jag då iaf... men när jag stod där med en alldeles nymålad och grön pall...skratt... tänkte jag att det här kommer jag aldrig att vänja mig vid...SUCK... men den skrikiga färgen mörknade efter att den torkat och dessutom fått en andra strykning.
Nu tycker jag om den så den får t.o.m stå i vardagsrummet...fullt synlig dessutom!
Det är nämligen min bibliotekspall ;-)
Det låter tjusigt, va?
Men eftersom jag inte precis är den som når högt upp på hyllorna så har jag några såna här pallar strategiskt utplacerade i huset... och den här hör till "biblioteket" ;-)Jag älskar böcker sen jag var liten...och den känslan som jag har när jag står med en alldeles oläst bok i min hand är faktiskt lycka och förväntan.
Det finns en likadan bokhylla på andra sidan fönstret också... men den visar jag inte i dag.
Jag är lite kärringen mot strömmen när det gäller böcker... jag sorterar dom inte efter färg... och jag klär inte om dom i vitt omslagspapper...
Nä, är det ett bibliotek så är det...fniss... alltså är dom sorterade efter författare ;-)

Ha en bra helg med MASSOR av mys... och annat skoj ;-)

26 kommentarer:

Flisan sa...

Vilken ärtans uppiggande liten pall detta blev :) Blir glad av att se på den!

Jag önskar Dig en skön helg!!

Kram
Flisan

En inredoholic sa...

Åååå vilken underbar färg på pallen... är sugen att måla vår (enda) vägg i köket i den färgen. Lite kaxig...

Man blir ju glad av den.. nu fick du mig och fundera igen :)

Kram

MiaMaria sa...

Blev ju super vid bokhyllan.

Trevlig helg!
Miamaria

Sara sa...

Jag är smått allergisk mot alla som målar precis allting vitt,vitt vitt, så det var kul att få se en grön liten färgklick! Själv sorterar jag mina böcker efter storlek, det ska visst vara bra enligt Feng shui:)

faster atta sa...

Helt klart en färgklick som drar år sej lite uppmärksamhet!!! jag tycker att den blev busigt söt....

kram

Guldkant På Livet sa...

Allt kan inte vara vitt , pallen är jättesöt och färgen var uppfriskande!! Trevlig helg, Mari.

Lisbeth sa...

Klart man sorterar efter författare.Efter färg el klä dom i vitt ?? jösses haha galen är man ju inte...Älskar böcker å har många å nu oxå efter min bror är det många många.Gillar pallen har en grön hall nja inte riktigt som din pall.Håller med dej en ny bok å är den då bra kan jag läsa nonstop tom vid spisen när jag gör mat,är kanske galen iallafall?!ha ha /Go helg på dej /Lisbeth

Wickans värld sa...

Vilken härlig grönfärg!! Bra som brytning mot allt vitt!
Jag har också mina böcker efter författare. Hade kanske jag ska säga, har plockat ner alla hyllor o de böcker jag ska ha kvar ligger i banankartonger o väntar på nya hyllor i ett nytt rum...
Pysselböcker o faktaböcker är sorterade efter område...

Ha en bra helg!

Elzie sa...

Förlååååååååååååt så mycket! Tänkte inte på att jag gjorde dig så avis. Men nu måste den väl snart komma ut i affärerna? Lovar att jag ska tänka mig för nästa gång.
Du och jag är precis likadana när det gäller böcker. Det är ett, nästan, heligt ögonblick när jag öppnar en ny bok. Och jag ställer också efter författare. I bokstavsordning ska det vara och med det omslaget som var på när jag köpte den *s*.
Hoppas att fredagen blir bra med den nymålade pallen (jättesött litet ögonfång!).
Kram Elzie

Lisbeth sa...

Hej,visst får du fråga ,min bror var mitt hjärta ,mitt allt.det var bara han och jag inga andra syskon .han dog för ett år sedan 54 år gammal,i en fruktansvärd sjukdom MSA/en ovanlig värsta sorts parkinsson ,musklerna slutar fungera,talet,andningen,man blir totalförlamad man kvävs till döds, man kan likna den vid als,jag var hos honom natt å dag i två år som sjukdomsförloppet tog.Han hade ingen egen familj då hela hans liv var arbete,vi sa aldrig ett ont ord till varandra ,höjde aldrig rösten.Han gjorde allt för mej och även mina barn.Vi tog hans död väldigt hårt.MEN tack vare bloggandet! har jag kommit tillbaka ,fått lust till mina intressen igen,fått blogg vänner ni vet nog inte hur mycket det betyder.Jag hade dessutom ensam hand om två dödsbon till 2004,så tiden vart tuff.Men jag uppskattar så mycket bloggandet!!! Så tack till dej å alla andra som bjuder mej så mycket .Ha en riktigt god helg/kram Lisbeth

Marie sa...

Det är väl det bästa som finns när man har precis ska börja läsa en ny bok. Jag har precis som du älskat böcker sen jag var liten, får abstinens om jag inte har något att läsa. Senast idag var jag till biblioteket och lånade mig en hög, ska bara få tid att läsa dem också, hihi.

Ha en riktigt trevlig helg!
Kram Marie

Linneagården sa...

Det blev ju en blickfångare/detalj i ditt bibliotek. Roligt med nåt annan än vitt.
Nu vill jag gärna ha ett bra boktips av dig. Jag läser gärna & ofta.
Trevlig helg

Maria sa...

SÅ roligt att du tänker på mig varje gång du ser den!
Jag tycker att pallen blev jättefin, ger någon sorts energi till ditt bibliotek, man nästan dras dit för att få kliva upp och välja en bok! Roligt att du tycker att böckerna får vara som de är i ett bibliotek! Jag älskar också böcker men har mina i bokskåp just nu eftersom lilla tjejen drar ut dem annars, blev en ny strategi nu med tredje barnet, böckerna far lite illa av att bli nedkastade jämt och det är inte roligt att plocka...
Jag hinner dock läsa för lite just nu, har börjat på "Hennes mjukaste röst" av Bengt Olsson, har du läst den? Men nu tar alla inredningstidningar med jultema all min uppmärksamhet...

Randi sa...

De där pallarna är fantastiska. Skulle behöva mer än en.
Din färg är underbar - den kräver uppmärksamhet ;)

Lisas torp sa...

Hej där!

Tack för titten på min sida. Ja, det är alltid lika svårt att lämna torpet - speciellt när solen skiner *suck*!
Nu är jag åter i stan och det har snöat i natt...så nu är det vinter!:)
Så fin pallen blev! Man piggnar till av den!

Ja du, jag har börjat prenumerera på Vakre hjem men det dröjde innan den kom...och som du säjer...jättesvår att få tag i och jag bor ändå i Sthlm och har sprungit i flera välsorterade affärer...men icke!!!
Men NU har jag fått den jag också - och den ÄR ju en toppentidning!!
Hoppas tomten är snäll mot dej!:)

Ha en skön helg!!

Kram

Lisa

Under en vind sa...

Vill börja med att be om ursäkt för att jag är en av dem som berättade att vakre hjem kommit ut: FÖRLÅT!! Skojar bara, fniss....hi hi...kanske kan du få en prenumeration bland klapparna i år....få ur den där tummen....DEn är värd att väntas på men so du säger:man får jaga den! Jag fick åka 2 1/2 mil för att hitta den innan så dåblev en prenumeration nödvändig till sist! Må gott, och ha en skön helg! Kram!

Under en vind sa...

Den kommer ut i butik den 6 eller 8 november.....KRAM!

SKATAN sa...

I like : )

Heja målarn ;-)

Klara sa...

Ihhhhhhhhhhhh sicken läskig färg på pallen! Något åt mintgrönhållet - vilket jag absolut inte kan med... sorry :)

Mina böcker står också efter författare och är inte heller klädda med andra kläder än de kom i.

Nja, älgen lufsade iväg så fort den kunde, hade änglavakt den också.

Det fattas bara en enda tvåa så är vi födda på samma dag... 591224 ;)

Blev det något roligt inhandlat nu då?

spetsar och änglar sa...

Pallen blev ju helkul!!Jag måste nog börja prenumerera på Vakre hjem,kan inte få tag i den annnars.Tack för alla värmande ord ,till mina inlägg.Kram Heléne.

"M" sa...

hihi, ja den sticker ju ut iallfall, går ej att missaa. Man behöver ha en färgklick någonstans

Nilla sa...

Tack för din snälla kommentar i min blogg =)

Färgen på pallen är ju hur härlig som helst, uppiggande! Man blir ju glad =)

Hoppas du får en trevlig fortsättning på helgen!

Kram Nilla

Ljuva ro sa...

Älskar grönt! Pallen är en fin liten uppstickare bland allt det vita!

Lilla Blanka sa...

Söt liten pall..! Tycker den är gullig som grön och ångrar du dej i framtidengår den ju att måla om :)

Klara sa...

Jajajajaja.... jag får väl blunda ett tag då då tills jag vant mig *skratt*. Jag ska sätta ihop min pall i morgon och lovar... den blir INTE grön! Nä, nu är det dags för en god natts sömn utan snarkande karl. Han är på metalfestival i Växjö inatt... Natti!

Jenny sa...

Ljuvlig grönturkos färg!
Kram
Jenny