fredag 8 februari 2008

Bröllopsrapport

Äntligen har jag tid, ork, möjlighet & lust att sätta mig ner vid datorn för att i lugn och ro skriva rapport om äldsta prinsessans bröllop ;-)





Det är min brors fru som har gjort både håret och sminkningen på bruden.. och hon var sååå fin i brudklänningen och med den vackra buketten som var pricken över i... eller var det brudgummen som var pricken kanske...hmmmm.... Otroligt fint var det i alla fall :-)




Buketten dagen efter...
och nu står den på skänken i vardagsrummet på tork...
och är fin på ett annat sätt,
för silvertrådarna och glitterstenarna syns tydligare
nu när blommorna har börjat torka ihop.

Klicka på bilderna så blir dom större och detaljerna syns tydligare!


Islyktorna som tillverkades i frysboxen ställde vi på
mattor av granris på framsidan av bystugan.
Det syns inte så bra på bilden, men dom 8 lyktorna var
perfekta att ställa marshaller i så att det blev ett härligt sken.


Så här såg det ut vid provtändningen av alla olika ljusen som vi hade dukat med. Vi hade både rosa och gröna blockljus, värmeljus och kronljus i olika modeller på ljusstakar och glaslyktor.
Eftersom det var ett vintebröllop så strödde jag ut lite genomskinligt glaskross på borden runt ljusen så det glittrade lite grann som is i ljusskenet.
På snapsglasets fot, som stod på varje tallrik var det knutet ett ljusgrått presentsnöre med ett placeringskort fäst i ena änden.
På lördagmorgon satte jag i en avklippt ljusrosa tulpan i varje glas... tyvärr så glömde jag bort att ta några bilder på det så det får väl duga med min "otroligt målande" beskrivning istället ;-)



I taket fäste vi spetstyg från hörnen till en platta som satt mitt i taket, och i tyget la vi ljuskedjor som lyste upp rummet lagom mycket tillsammans med alla ljusen.
Innan vi fick sätta oss till bords så blev vi bjudna på vitt mousserande vin med små tunnbrödsrullar, ostpinnar och lite nötter... samtidigt fick vi leta reda på var vi skulle sitta och med vem.
Vi hade fått tag på foton på samtliga gäster och skrivit lite personligt om vem dom var så att man "kände" dom lite närmare... förhoppningsvis... ;-)

Jag har ingen bra bild på buffén, men vi fick tandoorikycklingspett med tillhörande sås, satéfläskfiléspett med jordnötssås, lammfärsspett med limesås, bulgursallad med soltorkade tomater, fetaost och lök, ost-lök-tomatpaj, broccoli&brytbönor med dressing, råkostsallad med röda bönor i, ostaioli...mums...

Efter maten behövde vi röra på oss samtidigt som bandet ville komma in med sina grejer, så vi "jagade" ut alla gäster i den kalla vinterkvällen för att smälla av ett fyrverkeri.

Under tiden vi var fullt upptagna med det så kom den goda bröllopstårtan fram, så det var bara att hugga in på kaffe och tårta när vi kom in i värmen igen.



Efter tårtan kom DANSEN!


Som ni ser så shakade vi loss ordentligt till ett alldeles toppenduktigt band som vi lejde utan att ha hört dom först.
Det var meningen att det skulle spelas CD-skivor till dansen, men jag och älsklingen tyckte att är det fest så är det fest... och då SKA det vara livemusik!!!
Så detta bidde vår present till brudparet.
Det är klart att vi inte bara tog ettt band på måfå naturligtvis... utan det var våran klinkers & kakelsättare, som bor på samma område som oss, som verkligen kunde rekommendera sin bror och hans kollega.
Dom heter MOJ, och spelar och sjunger som dom proffs dom är... det var drag under galoscherna på nästan alla gästerna hela tiden som dom spelade!
Ni kan sluta fundera nu... jag finns nämligen INTE med på bilden...fniss... så modig har jag inte blivit ännu :-)

Killen i röd slips är en av gästerna som till sin stora lycka... och vår fulla beundran... fick sjunga och spela tillsammans med bandet några magiska stunder under kvällen :-)

Det var en alldeles... alldeles underbar stämning den här kvällen och jag är så glad över att så många kom och förgyllde dagen för Johanna och Daniel.
Det kom folk från Skåne, Stockholm, England, Tallin, Mariestad, olika ställen från Dalarna...
Jag avslutar inlägget med att visa en bild på brudens far, farfar och bror när dom står tillsammans framme vid "scenkanten" och diggar loss!

Förresten...just nu när jag skriver det här, så sitter brudparet på ett flyg till Venezuela och har ca 7 timmar kvar innan dom landar!

37 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Ååh vad mysigt med bröllop!!! Jag blir alldeles tårögd och ryser när jag ser bilderna och läser ditt inlägg..tycker bröllop är sååå fint!
Kram
Mia

MiaMaria sa...

Låter helt fantastiskt...
Du har gjort det så fint....och de är så vackra!

De får säkerligen en underbar smekmånad i Venuzuela...

Vila ut ordentligt efter allt stå hej......// Miamaria

husnummer30 sa...

Så roligt med bröllop! Och så himla fint allt såg ut att vara.

Ha nu en superhelg! //Jill.

Anonym sa...

Vilket sött par!Vilken vacker bukett och fin tårta.Verkar varit en trevlig fest och lyckat bröllop med resa och allt./Karin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Åh så romantiskt med bröllop! Så vackra de var! Man får en klump i halsen när man ser sånt och tårarna fyller ögonen, för bröllop är så fint! Och så vackert ni hade ordnat det för dom...alla måste verkligen ha varit nöjda...
Och vilken härlig bröllopsresa...Venezuela...Wow!
Kram
Marie

My White Cottage sa...

Hej där! Kul att höra ifrån dig och läsa om din dotters fina bröllop. Buketten var helt sagolikt vacker!!! Å ni hade gjort så fin dukning... Det hela lät väldans lyckat! :)

Ha en skön helg!!!
Kramar Jenny

Ninis74 sa...

SÅ Fiiint... jag älskar bröllop!
Det är så vackert!

KRAM

mittiminvillervalla sa...

Hej du :o) och välkommen tillbaka!

Blev nog lika glad att se dej tillbaka som jag blev över den där awarden jag just fick! :o)

Så härligt med bröllop! Bruden är ju så vacker! Ja, allt är vackert!
Och ni verkar ha haft en helhärlig fest. ;o)

Min äldsta gifte sig för två år sen. Dom gifte sig borgeligt och sa till oss att dom redan vigt sig.
Vi ordnade i alla fall en fest med dom närmaste ca 35 pers. Sen när alla hade kommit dyker en bekant till oss upp som också förrättar vigslar. Han kom för att viga dem där tillsammans med oss.

Gissa om tårarna trillade! :o)
Och att jag var glad som fick vara med. Det är faktiskt den första icke kyrkliga vigsel jag varit med om. Och den var så gullig vacker trots att den inte var i kyrkan.

:o) Kul att höra från dej igen!

Kramisar Monika

Elzie sa...

Har bröllopet redan varit???? Jag fattade att det var denna helgen det skulle vara. Ni verkar att ha haft en toppenkväll och jag hoppas att dotter och måg njöt riktigt mycket.
Hoppas ni får en bra helg.
Kram Elzie

stina sa...

Vacker frisyr, vackra blommor,vacker tårta........ett perfekt bröllop verkar ni ha haft för dottern! Kram Stina

Marie sa...

Åååh, så roligt med bröllop! Allt ser så vackert ut, buketten var helt ljuvlig och vad fint ni hade dukat! Det verkar ha varit ett perfekt bröllop, härligt!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Maria sa...

Vilken fantastisk FEST! All lycka till de nygifta!!

Karin Krut sa...

Ååhh så mysigt och roligt ni ser ut att ha haft!!
Ha nu en skön helg och vila upp er lite nu :)
Kram Karin

Anonym sa...

Vad underbart med bröllop och få gifta bort sin dotter.
Brukar bli så ödmjuk och nykär på bröllop, inte vet jag om man åter igen påminds om att vi stod där en gång och gav varandra brölloppslöften.Vi brukar sitta och hålla varandra i handen i kyrkan.Så fint ni verkar ha haft det.
Ha det så gott
kram ewa

Husbilsresan sa...

Det ser ut att ha varit ett trevligt bröllop...och ett vackert brudapar var det också =)
Ha det gott!
Kram/Gunn

Anonym sa...

Bruden är söt som socker i sin vackra klänning och vilken härlig brudbukett! Ni hade gjort så fint både ute och inne - ett riktigt minne för livet för brudparet, er och alla som var där. Nu får vi hoppas att de får en härlig vistelse i Venezuela.

Jupp - jag plockar upp vad som bara det är en karl serru och en hårig sådan ;)

Jonathan kallas inte heller för det annat än när han hittade på "dumheter" när han var mindre... annars är det Totte som gäller som tilltal. Ja, nu är de stora allesammans.Precis som det ska vara...

Har beställt ett startpaket för scrapping hos magdas.se och det lär bli mycket pysslande igen framöver. Har ganska mycket cardstock o annat kvar sedan gammalt, men då fanns inte så mycket roliga papper och tillbehör som nu. Längtar efter paketet... ligger redan och gör layouter i skallen innan jag ska somna.

Ha en härlig helg vännen! Kramar från mig!

Dubbelörn sa...

Vilket underbart bröllop! Så vackert ni ordnat det hela, med dekoren o allt. Din målande beskrivning är fulländad *skrattar*.

Vilket vackert brudpar!!

Förstår att du behöver pusta ut efter allt detta ;)

Kramar

Malin - I min trädgård sa...

Bröllop är så fantastiska - fyllt med glädje! Verkligen fin bukett, och den där tårtan såg inte dålig ut den heller ;-).

Ha en skön helg!

Ann-Catrin sa...

Hej hej Birgitta!!
sítter här och blir lite rörd och glad.. så underbart att få en ínblick i det fina fina bröllopet.
Ser ju helt fantastiskt ut.. härliga och glada bilder!!!
Bröllp.. ja det är något speciellt det.. och särskilt när det är ens egen dotter!!
tack gulliga du för att du delar med dig!!
Många kramar Ann-Catrin

Smycka dig sa...

oooh så vackert jag blir lite tårögd igen... satt för en stund sen och såg bridezillas och det var ett bröllop där som drev en till tårar faktiskt. Ni fick bevittna en vacker brud och den fantastiska buketten..den var otroligt romantisk. Blir så nostalgisk men det finns inget roligare än bröllop..heder till den fina pyntningen det är alltid förhöjande på dessa tillställningar.
Kram
Lotta

Skatan sa...

Så fint de ser ut! Magiskt med bröllop : )

ÖNskar dig en trevlig helg och lite lugn och ro där till : )

Lilla Blanka sa...

Åh nej nu kommer tårarna igen..jag vet inte vad det är, jag klarar inte av att se bröllop och inte höra talas om förlossningar utan att gråta hihi, annars är jag nog rätt cool (nåja)...
Ja jag har blivit alldeles LOPPIS GALEN, jag är helt besatt och bara MÅSTE iväg både på lördag morgon och sedan sticker jag i från jobbet på onsdag vid lunch och står där när de skall öppna hihihi
Kram
Mia

Hanna i Det stora grå huset sa...

Oj, oj, oj!
Det ser ut som att ni haft ett väldigt lyckat bröllop! Grattis till det!
Tycker sådär lite själviskt att det är lite bra att det är över så att det blir fler härliga inlägg från dig framöver!!!
Ingen press alltså.... ;-)
Jättekramar Hanna

Vårt lilla hem sa...

Det ser helt underbart vackert ut!! Så roligt att det gick bra med allting! Och så vacker din dotter var!
Den bufféen hade man ju gärna varit med och smaskat på :)

Kraam! Jenny

Jessan sa...

Men Åh såå vackert! Och bruden är så fin! Spetsen och ljusslingorna i taket var en finnfin ide! Det måste ha varit otroligt mysigt Irl?
Jag kan bara sitta och sucka precis som Askungen,när jag tittar på bilderna. Du har varit så duktig och ordnat det fint! Absolut tycker jag också att det är roligare med liveband...Så jag tycker det var en kanonbra bröllopspresent! Hoppas att de får det härligt på sin resa! Och att du kan koppla av och ägna de lite åt dej själv nu! Jättekramar Jessan

Sånt är Livet sa...

Tittar,läser och njuter fantasiskt fint alltsammans,tårtan är ju helt underbar har du gjort den ? ja brudparet med naturligtvis fantastiska och vad fint att blanda smala ljus och blockljus på bordet jättefin effekt! men man saknar ju en bild ! på brudens mor ,Ha det gott /Lisbeth

Lotta sa...

Vilken underbart bröllop det blev! Bruden är ju bara så underbart vacker i sin undersköna klänning, bedårande vackra bukett och fantastiska hår!

Detta blir ett minne ni kan leva på länge, hela familjen!

Ha en härlig söndag!
Kram
Lotta

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj vilken fest och vackert par!! Och helt sagolikt fin bukett!! Mari.

Birgittas minnen sa...

Vilket härligt och mysigt bröllop det ser ut att ha varit, med god mat och härlig stämning. Förstår att det känns bra i modershjärtat. Kram och ha en bra vecka.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men du kära Birgitta...så fint allt blev tillslut.dukningen är fantastisk.Så fint med tyg å ljusslingor i taket...wow!!!

Brudparet önskas Lycka Till från Pernilla

KRAMMMMMMMM

Buketten ser fantastisk ut!! me like.

Solsjö - Under en vind sa...

Å här sitter jag på andra sidan skärmen rörd till tårar...vilken underbar dag att minnas för alltid!

Tack för att vi fick se!

Hoppas att helgen varit bra! Stor kram!

Radhusdrömmar sa...

Åh vad kul att se!!!
Jättefint allting.

Buketten var ju helt underbar.

Vilket jobb du gjort med allt fix :-)

Kram Johanna

Malin - I min trädgård sa...

Jag håller med! Kan inte förstå att Christer Sjögren gick vidare! Nää, nu hoppas vi på bättre låtar nästa vecka.

Kajsa sa...

Åhhh... Det är så man nästan sitter och blir lite tårögd.. Så himla fint ni gjort och va' söta brudparet ser ut att vara!
Gillar verkligen dina "egna-hem-inrednings"-bilder ute i kanten. Vilket köksskåp!! Wow!
Och uterummet gillar jag med - lite färg till den vita pärlsponten - ursnyggt!
Tack för dina ord "hemma" hos mig.
Ha det så gott du kan!
Kram
Kajsa

Sallys hus sa...

Ååååå......jag blir aldeles tårögd av din dotters brölopp....hur tror du då det blir den dagen min prinsessa gifter sig....??

Va roligt det vara med en så målande beskrivning.....man tackar för att man fick vara med på ett litet hörn.
De ser bedårande vackra ut!!
Vilken bukett sen då!!!
Jisses så fint.....och fyverkeri......åååå...va romantiskt!

Ha en ny härlig vecka nu då!!!
Tänk vad mycket tid du kommer tycka att du har nu när du inte har et brölopp att planera längre....
Kram Katarina

"M" sa...

Oj vilken fest...vilken vacker blombukett....och redan i väg på smekmånad....vad skönt att fly vårat tråkväder här...kram

linnea-maria sa...

Vilken härlig dag och vad fint du har gjort för din dotter. En eloge för det! Och hälsa brudparet och gratulera /linnea-maria