tisdag 1 januari 2008

Tillbaka!

Jag har en liten jäkel som sitter på min axel och viskar i mitt öra om att jag inte riktigt "duger"... och för det mesta så blir jag bara mera taggad att göra ännu mer för att visa att jag kan visst!

Men den här gången så slog min dåliga självkänsla till med full kraft... och jag tänkte faktiskt sluta med att blogga. Det är därför som jag har varit så dålig på att visa mig för er, men efter en del lock och pock...läs tjat och gnat... och mycket pushande från min största supporter, dvs älsklingen, så sitter jag framför datorn igen och trivs alldeles förträffligt :-)

Vad var det som hände då?

Joo... jag tycker att alla andra har så vackra hem och tar så vackra bilder och skriver så bra...skratt...listan kan göras lång och själv sitter jag och ser hur det ser ut hemma här hos oss med alla skavanker och en massa saker som man vill åtgärda NU!!! Så jag kände att jag inte har någonting av värde att tillföra med min "urdåliga" blogg ute i bloggvärlden och tänkte att nu skiter jag i det här! Vissa dagar har jag inte ens varit inne och läst kommetarerna hos mig...det ni... Det var helt otänkbart fram tills alldeles före jul...men nu är jag här igen och ni slipper inte undan längre ;-)

Den här bilden från nattens skådespel är till er som finns "där ute" och förgyller mina dagar med era besök och alla kommentarer som jag läser flera gånger om!!!

Kramar från mig till dig som läser det här ;-)

37 kommentarer:

yes sa...

Vilen tur att du valde att vara kvar i bloggvärden! Alltid lika roligt att titta in hos dig!
kram ylva

Lime sa...

Klart att du INTE ska sluta blogga!

Kram

♥ Pia... sa...

Hej ja verkligen tur att ändrade dej...fast jag måste säga att jag känner ingen mej..har haft dessa funderingar med..att alla ANDRA har sååå fina hem ..vitt , gammalt och scabby och fransk dansk om vartannat..som jag vill ha men nu är inte mitt hem så:) utan byggt 79....ser ut som en avlång låda med skorsen..och inte har jag vita möbler..visserligen ska jag måla ...snart...men det har bara blivit ett par stolar...nåt lite här och där och ja du vet..men viljan finns:) näää nog med gnutta gnäll:) nu bloggar vi och snackar med alla om allt det som är tjusningen med dennna bloggvärld ..mångfalden av alla olika stilar osv...gott nytt år på dej...PIA

Ljuva ro sa...

Bra beslut! Vi har alla något att bidra med och alla inspirerar vi på olika sätt! Jag gillar din blogg! Kram!

Jennys Vita Villervalla sa...

God fortsättning på 2008!
Jag vet precis den där känslan du beskriver...
Men det är ju faktiskt inte inredningsreportage för någon tidning vi ska göra, vare sig med proffsiga foton eller något annat.
Vi är väl alla glada amatörer som är till för att inspirera varandra och du inspirerar mig!
Kram
Jenny

Änglahem sa...

Men Birgitta då, så tänker vi nog alla ibland, eller? Jag har också tänkt så, nä skulle väntat lite med att starta bloggen, usch här är ju så mycket som måste göras.
Men det är ju det som är det roliga (tycker jag iaf) att få vara med på färden. Tänk vad tråkigt det skulle varit om alla bara visade upp färdiga hem.
Ni har ju jättefint hem! Suttit här många gånger och suckat å "dreglat"...Köket är ju bara så underbart!!!

Nu länkar jag till dig så det är för väl att du ångrade dig!

Många nyårskramar
Ulrika

Ps. det är ok att jag länkar? Ds

Lotta sa...

Jag kan bara säga en sak, och det är att jag verkligen kände igen mig när jag läste ditt inlägg. Vet inte hur många gånger jag tänkt lägga ner bloggen. ALLA andra har ju så mycket finare bloggar, och underbara hus, massor av fantasi, och pengar (verkar det som i alla fall).

Men vet du vad, vi duger som vi är! Och jag tycker det är väldigt trevligt att titta in hos dig!

God fortsättning på det nya året!
Varma kramar
Lotta

Skatan sa...

Men hörru! Nu knäpper du till den där jäkeln så han flyger all världens väg och aldrig visar sig igen! Hör du det?! Lägg ned alla planer på att lägga ned. Det tycker i alla fall jag : )

Kram.

Dubbelörn sa...

Nä men nu lägger du av!!! Din blogg o dina härliga humoristiska kommentarer har fått mig att hänga kvar... Vad då vackra hem?! Tjusigare hem?! Mer spirituella inlägg??!!! Herre gud bruden då hade jag väl köpt mig en inredningstidning eller en tjusig inredningsbok!!!

Jag vill ha dig precis som du är, utan några förändringar. Precis som den härliga, galna, roliga Nicolina som du varit o som du är!!

Varmaste nyårskramarna till dig min goa härliga roliga vän

Dubbelörn sa...

Nä men nu lägger du av!!! Din blogg o dina härliga humoristiska kommentarer har fått mig att hänga kvar... Vad då vackra hem?! Tjusigare hem?! Mer spirituella inlägg??!!! Herre gud bruden då hade jag väl köpt mig en inredningstidning eller en tjusig inredningsbok!!!

Jag vill ha dig precis som du är, utan några förändringar. Precis som den härliga, galna, roliga Nicolina som du varit o som du är!!

Varmaste nyårskramarna till dig min goa härliga roliga vän

Jes/Vita villa vila sa...

Oj vilken tur att din älskling vann över den där hemska lilla jäkeln som sitter på axeln - för vet du vad - vi är många som gärna besöker din fina sida, så det så!

Kram Jes

Änglahem sa...

Ingen Leksing här inte...Tror det är Wolf du tänker på...eller?

Hallänning och stolt sådan!

Kramis

Sallys hus sa...

Gott nytt år lilla knasfia!!!!

Va då inte lika fint och skriva lika bra?????????????????

Jag ääälskar din blogg!
Väldigt mycket pga. hur du skriver....jag skrattar jämt åt något.
Ditt hem är jätte vackert!
Det som också är mysigt här är att du har din egen stil.....det ser inte ut som hos alla andra!
Jag hittar massor av inspiration här och det är jag säker på att många andra med mig gör......

Fniss...jag har allvarliga funderingar på att göra ett inlägg om allt som aldrig blir färdigt i vårt hus.....tänk dig...det kunde bli en riktig utmaning!!! och locka fram många skratt.......

Tur att din älskling fick dig att stanna kvar här hos oss.......fast jag måste erkänna att jag känner ofta likadant!

Mmmjooo....ibland sitter jag still...jag hade 1½ dag i jul men sedan gick det inte längre....jo idag också...skulle ha målat i butiken men vi gick på bio i stället och såg Förtrollad......ÅÅÅÅ vilken gullig film!
Kram å godnatt!
Katarina

Lilla Blanka sa...

Sluta blogga..? Du e galen!
21956 personer kan väl inte ha fel..jo det är så många som just nu besökt din blogg, och jag vill bara säga att vi ÄLSKAR din blogg!
Föresten tror jag att alla känner sig som du ibland."Nä fy vilket gräsligt inlägg, och vilken ur-ful bild, detta kan jag bara inte med att visa"..har jag tänkt massor av gånger, men så tycker man ju det är så roligt med gemenskapen och tänker att det kanske är nån som vill se bilden i alla fall...
Jag tycker det är så roligt med alla olika bloggar, det hade inte varit kul om alla såg likadana och lika perfekta ut, nä det är detta som är charmen. ÄKTA liv och en mysig människa bakom en blogg och inte nån fejkad inredningtidning som är stylad o retuscherad...(även om jag läser sånna såklart), men det är nåt annat, bloggandet är en helt annan sak, och jag GILLAR den mucho...så señorita lägg inte av för allt i världen!!!
Jahapp, en roman senare och antagligen har du somnat för länge sen...
Kramar i massor
Mia

Kajsa sa...

Åh, du skulle bara veta hur jag känner mig också ibland - precis som du!! Så fortsätt du, för din blogg och dina bilder är så himla fina. Dom och dig vill vi inte vara utan!!
Ha nu ett gott, rikt och lyckligt nytt år med nära och kära, så hörs vi vidare!
Kramar
Kajsa

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Det är bara till å fortsätta fösa undan den där illbattingen om den visar sig på axeln igen!!!

Jag vill kunna fortsätta komma å läsa hos Dig, därmed basta!!! *tittar strängt åt ditt håll*
Inte fasiken är då jag ute efter att läsa bloggar som har allting perfekt där hemma, jag gillar vardagsgrejer!!!

Gott Nytt År önskar jag Dig, Birgitta!!!

Varma kramar,
Flisan.

Radhusdrömmar sa...

Hej! Säger som så många andra här, jag känner igen mig också. Jag har ju precis börjat blogga, och när man ser hur mycket fint alla har, så får man ju prestationsångest. Jag mår nästan dåligt över hur mycket man vill fixa hemma, men stoppas av tiden och inte minst pengar.
Jag tycker det är kul att se alla hem och inspireras av många olika stilar. Det blir ju inge kul om allt ser likadant ut.
Nä hoppas du fortsätter blogga!!

Gott Nytt År!

Kram Johanna

Elzie sa...

God fortsättning kompis. Vad är nu detta?!?! "Skitblogg"?? Du har ju en jätterolig blogg och jag bara älskar att gå in här och läsa det du skriver. Och det där med tjusiga hem. Har du sett mitt? Här är det minsann inte i ordning någonstans (inte som jag vill ha det i alla fall) så där ligger ni allt före i planeringen. Här ska målas i vår, var så säker.
Jag tycker att ni har ett fint hem, det jag sett hittills. Och du - alla hem har skavanker emellanåt som behöver åtgärdas. Man kan inte göra allt på en gång, så är det bara. Så blir inte du kvar i bloggvärlden så ska jag allt trakassera dig ordentligt. Så nu vet du det *s*.
Och vem skulle jag tjöta med om våra lag om du la av? Det är ju något av det roligaste jag har.
Kram Elzie

MiaMaria sa...

Men vilka tankar låter inte bra...
Det slänger vi över axeln och fortsätter som vanligt.

Tänk på att vi ALLA inspirerar och då menar jag ALLA.
Alla drar vi vårt strå till stacken DU och jag och övriga bloggare i denna värld.

Att blogga och dela med sig och att ta del av låter väl underbart!!!!!

Miamaria

mittiminvillervalla sa...

Hej på dej :o)!

Kikade runt lite och hamnade här hos dej!

Oj, vad jag känner igen mej, och vad jag känner MED dej!

Det du skriver om kunde varit min egen text. Min egen urdåliga självkänsla spelar mej spratt hela tiden, på alla möjliga sätt, inte bara i bloggandet utan i livet i stort. Var själv nära att radera min blogg för ett tag sen. Känslan var precis densamma som den du beskriver. Nu har jag kikat runt lite här hos dej och tycker DU verkar vara en helmysig person med en jättemysig blogg! Inte får du sluta blogga! Jag vill så gärna kika in här hos dej igen!

Är det OK att jag lägger in dej bland mina favoriter?

Allt gott och kramar till dej!

Monika

Min Lilla Vrå sa...

Hej! Råkade komma in i din fina blogg:-) Hit kommer jag gärna tillbaks:-)
Önskar dig god fortsättning!
Eva

Lallis sa...

Men hallååååå!! *hoppar och skuttar och viftar*
Så får du inte känna, för det stämmer inte på ngt sätt.
Jag älskar att komma in här till idg och läsa och titta på fina bilder ju!
Ha en riktigt fin fortsättning på det nya året, vännen.
Kram Lallis

"M" sa...

Det är ju klart du kan...inte är det meningen att bloggen ska göra dej deppig...vi ska inspirera och ge varandra råd.....du är bra

WhiteVintageDreams sa...

Oj Birgitta...JAG hade kunnat skrivit ditt inlägg...känner igen mig såå väl :)! Jag är jätteglad att du ej slutar...för du ÄR inspirerande...även som person. Hur många gånger har jag inte skrattat eller fnissat till dina inlägg eller kommentarer *ler*. Du är helt underbar!!! Självkänslan är dum som ställer till det...vilken tur du har som har en underbar man vid din sida :)!!! Önskar att jag kommer att ha turen att träffa en likadan nån dag ;).
God fortsättning!
Kramar

spetsar och änglar sa...

Åhhh vad härligt att du bestämde dig för att stanna kvar!Har också haft den känslan,men har försökt att slå undan den.Jag tycker faktiskt att ditt hem är sevärt och att din blogg är inspirerande.Tur att din man pushade på dig,så att vi får ha dig kvar.Ha det gott och jag kommer att länka till dig om det går för sig!Många kramar Heléne

Jessan sa...

Hallå där!
jag har också en sån liten jäkel på min axel...Så du är inte ensam! Undrar bara varför man känner så? Att alla andra har det finare än man själv...Det hjälper inte att mina vänner ger mej jättemycket komplimanger för mitt hem...jag känner ändå att jag inte duger...
Fight on tjejen! Vi duger lika bra som alla andra! KRRRAAAM!!!/Jessan

Vi varannan vecka sa...

Åh, du är INTE ensam vill jag lova! Men du som har så fint hos dig och du visar underbara bilder och skriver jätte intresant! Det känns som att alla har sådanna perfekta hem, men det är säkert så att de inte visar sina skavanker för oss(för det tror jag nog de flesta har) Men har man inga skavanker så har man ju inget roligt att jobba på!? jag tycker det var bra att din älskling visade dig vägen tillbaka till bloggandet! Kom ihåg att du inte är ensam om detta!
God fortsättning!
Kramar Kristin

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men lilla rara Birgitta!!!!
Så får du inte tänka men jag förstår dig...har oxå samma känsla ibland.Man får liksom prestationsångest..*LER*.
Men jag har bloggen till dagbok oxå.
Gott nytt år nu på dig så ses vi en annan dag....
All världens kramar åt dig....Pernilla

Sånt är Livet sa...

Men nu blir jag alldeles tokig på dej! Tänka sådär?! människa!!
Gud så hemskt om vi alla visade samma hem vita ,fluffiga ,shabby,klippta ur en heminrednigstidning.BEVARE OSS VÄL. Vi är ju individer,med olika smak tycke livsöden osv,de olika sakerna i våra hem gör ju det intressant visar vem vi är !just det ja!!!Å jag är inte 8 vita tillbringare på rad jag är en jädra blandning har haft 48 snart 49 år på mej att samla intrycken .jag har det ju i mitt hem å min blogg som jag tycker om.DU kram till din gubbe som fick dej på andra tankar å kramar till dej /Lisbeth

Smycka dig sa...

Hej kan bara instämma med alla föregående talare.. skulle just berätta hur fantastisk du är på att skriva.. det är något jag är dålig på så, kör på i samma stil som vi alla så uppenbart gillar.
Kram Lotta;0)

Husbilsresan sa...

Ja, du jag känner igen tankegångarna....jag tycker inte heller att jag har något att visa ibland......men det är ju ingen tävling där någon behöver vara bättre än nån annan...man skriver om det som ligger en varmast om hjärtat...och är det då någon som inte gillar det dom ser, så är det upp till dom.....och jag gillar din blogg och tycker att du visar fantastiska bilder...så det så =))
Ha ett fortsatt trevligt bloggår 2008....och inga såna dumma tankar mer....vifta bort den där som sitter på din axel!
Massa kramar/Gunn

Anonym sa...

Tycker det låter som en ganska dum tanke att sluta blogga. Kikar in till dig titt som tätt, dålig på att lämna kommentare är jag men tycker din blogg e toppen.
Det är ju ingen tävling de här med bloggande,jag ser det då inte så.
För mig har det blivit något som en bra avkoppling från att hamna raklång i soffan framför tv.Håller med om att det finns så otroligt många ambitiösa förmåger ut i vårt land och andra.Men jag njuter bara av att se dessa underbara bilder och får en så otrolig inspiration av dem.Sedan att få kommentarer på sin blogg är helt underbart tycker jag.Hoppas du inte ångrar dig för jag skulle i alla fall sakna dig
kram ewa

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!
Jag kan förstå dig...dina tankar.. det går ju upp och ner. Jag har ju inte hållit på länge alls och har redan tänkt lite som du... Alla har så fint utom jag.. har inget att visa...
Men jag tycker alla har något..alla är ju så olika och inspirerar på olika vis..alla tycker inte lika.. som tur är.
Ibland blir ag lite mörkrädd här på bloggen när man läsaer om alla nya systemkameror och nya blixtar hit och dit..det är ju ingen tävling det här..VI SKA HA ROLIGT!! DET HÄR SKA VARA KUL!!
jag mår väldigt bra när jag tittar in hos dig..blir alltid glad och inspirerad, både av text och bild!!
Så skaka av dig den där jäkeln nu och sträck på dig!!
DU ÄR JÄTTEBRA!!
stoor kram A-C

Marie sa...

Jag tycker jättemycket om din blogg, vilken tur att du bestämde dig för att fortsätta! Vet du, jag tror att vi alla kan känna igen oss i dina tankar, iallafall jag. Jag har till och från världens sämsta självförtroende, tycker att alla andra har det mycket finare och att alla andra skriver mycket roligare och bättre inlägg. Men det enda viktiga är ju egentligen att det är så himla roligt med alla nya vänner man har fått, alla idéer och inspiration och framförallt den goa stämningen som råder bland alla bloggare. Bloggandet har verkligen berikat min vardag. Så jag tycker att både du och jag skakar av oss den där jäkeln och fortsätter att ha roligt.

Stor kram från Marie

faster atta sa...

jag är oxå glad över att du bestämde dej för att fortsätta! Kikar in till dej nästan varje dag, och det skulle bli om du inte fanns kvar där! Och beträffande vackra hem... Ditt är ju ett av de finaste! jag älskar ditt hem, dina texter och dina bilder, så sluta inte!

kram

Orr Anna sa...

Vad bra att du bestämt dig för att fortsätta blogga! Tycker definitivt att du har massor att tillföra och att ditt hem är jättefint. Men jag känner likadant själv ibland om min egen blogg måste jag erkänna. Kram Anna

Randi sa...

Men vilken tur för oss andra att din man fick dig på rätt köl igen!!!
Du får absolut inte tillåta dig släppa fram sådana där Spöken!!! Lova det!
Jag har läst de andra kommentarerna och är faktiskt lite chockad över att så många känner samma sak som du. Jag har aldrig snuddat vid den tanken. Jag är helt förundrad över att någon enda överhuvudtaget hittar till just min blogg. När jag började för tre månader sedan var jag helt övertygad om att det bara var mina föräldrar, som skulle läsa den. Jag blir lycklig om jag med mina bilder kan beröra bara en enda människa där ute.
Jag tycker ni alla är superduktiga och enormt generösa, som visar fram era hem och man blir sååå inspirerad. Och dessutom har ju du ett underbart vackert hem att visa!
Stor kram Randi