fredag 13 juni 2008

TADAAA...

detta är vår bortprioriterade pärla...
nämligen BALKONGEN!!!
(Låtsas som att ni inte ser parabolen,
det gör nämligen jag ;-))Är det något som får igång mig och mina händer/fingrar så är det färg som flagnar :-)
Det är liksom ett inre tvång som styr mina handlingar och jag bara måste prova lite grann!
Det var MYCKET färg som inte satt fast ordentligt på pärlsponten på den övre balkongen när vi köpte huset!
Vad är det första jag gör tror ni?!
Precis...börjar skrapa pärlspont för glatta livet i... 1 år... 2 år... 3 år... och sen försvann skrapan... och varmluftspistolen ville inte vara med längre... och inte...fniss...jag heller!!!
I ett par års tid var det riktigt "skabby chic" där uppe och vi trivdes med det, men sen bara självdog även det nöjet och jag var inte ens ut på balkongen dom följande somrarna...tills i år när jag helt plötsligt känner ett stort behov av att "bara" provmåla med en annan kulör för att se om vi trivs med något annat än Herrgårdsgul som bleknade till något urvattnat riktigt snabbt efter första sommaren... men HJÄLP vilken ska man ta...suck...jag visste ju EXAKT vilken jag skulle ha ända tills jag stod i färgaffären nu i kväll kl.17:45 för att handla färg!!!
Pssst... Ska jag vara riktigt ärlig så har inte älsklingen blivit riktigt informerad om den här målarplanen tills alldeles nyss innan jag satte mig här vid datorn... fniss...vill ju inte att han ska få en chock när han kikar in här nästa gång ;-)

Jag har iaf börjat med piffandet redan;-)
En gammal loppisdardinstång utan hållare som jag visste skulle komma till användning en vacker dag... trots gnäll från älsklingen om att den tar plats där i skrubben!
Hur stor plats...fnys...kan en sån tanig liten sak ta egentligen?!
Jag vill ha en gammal cykelkorg i rotting som ska hänga bredvid krukorna... alltså så måste jag springa på alla loppisar som dyker upp i sommar ;-)
En tjusig lykta vore inte heller helt fel att ha hängandes på stången, eller hur?

En våldsam förälskelse slog till rakt i hjärtat när mina ögon mötte det här härligt underbara bordet på en loppis för en massa år sen.
Det ska naturligtvis bli en del annat på både bord och väggar här framöver... och på motsatta sidan vill jag ha en "amerikansk gunga" för 2 hängandes från taket :-)
Älsklingen har inte velat lyssna på det örat när jag mycket försiktigt har känt mig för om vi möjligtvis skulle kunna tänka oss en sån... men nu i kväll har han tittat upp i taket för att kolla så att inte en sån skulle vara i vägen för vindsluckan...fniss...det ni betyder att vi har kommit LÅÅÅÅNGT i den förhandlingen ;-)
Den kan vara så att det tog skruv när jag visade vad perfekt drinkglaset skulle stå på räcket så att den inte skvimpar ur när man gungar för våldsamt häftigt... nu hade ju jag iofs tänkt mig ett stilla romantiskt gungande med en mugg gott te i handen...hmmmm... ;-)Är det inte vackert så säg ;-)

Det syns små spår av grön färg som det har varit målat i från början...Som ni ser så är det dax att ta fram sandpapperet och "jämna till" alla ojämnheter som har blivit överallt i alla spår på pärlsponten som sitter på både väggar och tak...suck...jag tror att det var där som den stora orken & lusten försvann :-(
Men jag blir arbetslös om 3 veckor och har dessvärre inget nytt på gång så jag har väl gott om tid förmodar jag med den ryyysliga sysselsättningen.
Jag ryser nämligen av att sandpappra, men det är bara att bita ihop och tänka på något annat än alla dessa #%/¤§ spår som är överallt omkring mig.

Ta det lugnt nu i helgen så att ni
orkar med ett ordentligt
midsommarfirande
nästa helg :-)

15 kommentarer:

Leva som jag sa...

Åh vilket underbart bord!! Behåll det som det är, så vackert!!
Kramar M

MiaMaria sa...

Hej!

Vilken pärla.....
Och så tjusigt med stången och bordet helt underbart!

HA´nu det så gott i helgen!
Miamaria

Ann-Catrin / finthemma sa...

Morrn!

ja ha då ser ma er pärla då.. härligt att få se!

och bordet sen... så himla vackert och annorlunda... ingen vitfärg där tycker jag.. så vackert som det är..och så piffigt med stången... jätte jättefint!!

Du det där med kulörer.. det är svårt det...

kraam A-C

Under en vind sa...

Så spännande att förvandla med färg! Din idé med gardinstången är toppen! Det är stor risk att jag lånar den av dig..blink blink....

Önskar dig en riktigt skön helg! Kram!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Inte illa måste jag säga. Det där kommer ju att bli kanon!!! kanonfint bord. Jättesnyggt. Gillar stången på väggen med blommorna. Goda ideér du har... Visst är det härligt när gubbarna gör som man vill. Ofta blir det så fast de alltid ska vara så pessimistiska från första början.

Önskar dig en härlig helg!
Kram Hanna
som sitter här med mörka solglasögon så ingen ska känna igen mig... Hmmm....

Lallis sa...

Sannerligen en pärla:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Inspiration i vitt sa...

Din lilla balkong kommer att bli jätte fin, det är så roligt att göra fint även om det är väldigt slitigt oxå.
Har oxå gjort iordning en liten balkong nu i sommar visar den på min blogg.
Ditt lilla bord var såå fint förstår att du är glad för det.
Kram på did/Ingela B.

Nygammalt sa...

Så spännande med alla härliga idéer! Ser jättemysigt ut.

Det är väl skönt att du slipper vara arbetslös då? ;)
Så där ser det ut i hallarna i min sommarstuga också men det är ingen som vill ta tag i det där...

Kram!

Klara sa...

*tar det lugnt, tar det ännu lugnare, tar det lugnast* tar jag det mer piano än jag gjort denna dag så somnar jag ;)
Så det var balkongen som var den bortglömda pärlan. Klart den måste utstyras med en gunga typ amerikamodell - fattas bara annat! Balkongen här hemma dignar av gamla vita plastmöbler, marsvinshö och en gammal hamsterbur. Ingen som går ut dit numera. Kanske dags att piffa upp den så den får ny status...
Ha det bäst! Kramar!

Elzie sa...

Det kommer nog att bli bra där ska du se!! Härligt utrymme att sitta och mysa på. Och de där korgarna ser ut som de jag har i källaren. Hade inte en tanke på att de skulle hänga på "det" viset, så nu vet jag inte var jag ska göra av dom!!! Kanske på trappräcket fram?
Jodu, det blir nog att ta det lugnt fram till nästa helg för jag ska jobba. Snyft!! Känner inte alls för det, men så är det med detta jobb. Och nästa måndag börjar min semester så det ska bli rätt skönt.
Hoppas du får en bra vecka min vän.
Kram Elzie

Elzie sa...

Jag är ju ledig en hel vecka innan jag ska åka till Dalarna så jag lär väl bli lite uppvilad i alla fall *s*. Men jag hade gärna gått på semester i morron vad mig anbelangar.
Har du valt någon nyans än då?
Kramis Elzie

Klara sa...

Men hallå där -långtråkigt hade jag INNAN jag gick bort till Noras, inte medan...
Nä vi brukar inte heller planera vår semester... det räcker med att resten av året är planerat med jobb och annat, semestern är till för att bara vara. Men i år tänker vi bara vara medan vi går långpromenader i vattenbrynet på en skön sandstrand på västkusten... en vecka med sol och hav och småutflykter till Varberg o Falkenberg ska göra susen för själen har vi tänkt. Utöver den veckan ska vi bara vara ... hemma. Den bästa semesterorten jag vet! Är ju hemma så lite resten av året som sagt...
Kramis!

Sånt är Livet sa...

Men vad har du gömt undan för oss va? jag vill oxå ha en sån, vågar jag säga fågelholk jag kallar den med värme å kärlek förstår du va? ,får du upp en gunga kommer jag å så bosätter jag mej där ,deckare ,kaffe, kallt vitt vin och stickning.Sen kan du pröva att få bort mej haha
Å student har du haft ,här har då hunnits med. Fin grabb!! var det sista i kullen?
Glad midsommar på dej ,jag kan sitta där utan gunga oxå.... nu inte det nähä ha ha /Kram lisbeth

Sånt är Livet sa...

blev så till mej över allt så jag glömde ju nämna stången! gud så fiffigt. du e så smart du .sjutton vilken ide!!

Karin Krut sa...

Jag förstår att orken tröt i tre år ;) efter en sån där skrapning måste man vila länge och mycket ;) Jag är på din sida när det gäller hängsoffan en mycket bra ide!
Ha en skön vecka
Kram Karin