lördag 21 juli 2007

Nya badrummet

Efter 10 jobbiga veckor hade vi ett badrum igen!
Vi byggde ut det från 5 kvadratmeter till 9 genom att ta en del av hallen.
Eftersom vi hade okopplade fönster i hela huset när vi flyttade in så blev det i badrummet som vi bytte först.
Vi vill behålla utseendet på huset så det blev till att beställa nya efter samma mått och i samma modell som dom gamla (men kopplade givetvis).
Det enda som vi ändrade på var att i dom gamla fönstren var det buckligt glas för att skydda från insyn, men jag "stred" för att vi ska kunna titta ut, så nu är det vanligt glas istället: )
"Stred"= lirkade, övertalade, satte mig på tvären, mm, men jag fick igenom det!
Ett av argumenten var: "-Tänk vad mysigt när man ligger i badet med skum upp till hakan, levande ljus tända, ett glas vin i handen samtidigt som man tittar på stjärnorna på den mörka himlen genom fönstren."
Efter att ha läst mitt inlägg fnyste P och muttrade något om att "-Det har aldrig hänt hittills".
(Jag har ingen aaaaning om hur han något vis har fått för sig att vi skulle vara romantiska tillsammans... )

För att skydda mot insyn har jag sytt cafe´gardiner och hissgardiner så att man själv kan välja hur mycket, eller lite man vill se ut (eller synas utifrån när lamporna är tända...).
När fönstren togs bort upptäckte vi att isoleringen, dvs sågspånen, hade sjunkit undan så att det var ca 25 cm under fönstren som bara bestod av panelbrädor och ingen isolering alls.
Detsamma gällde för en stor del av ytterväggen under snedtaket också.
Det var inte konstigt att det var "blåsigt" därinne...
Efter påfyllning av isolering, och även golvvärme är det numera varmt och skönt där inne : )

Jag har "alltid" drömt om ett svart/vitt rutigt klinkersgolv lagt på snedden (som romber) i mitt badrum, men det har inte P, så efter en lugn kapitulering från min sida blev det ljusgrått/mörkgrått istället (mycket snyggt, tycker jag nu:-).
Till det har vi vitt buckligt kakel blandat med gråmålad pärlspont som sitter där det inte ska blaskas med mycket vatten.
Som dekorationsrand har vi tagit samma mörkgrå klinkers som är på golvet, men i en mindre storlek, och även tagit den som ram runt den infällda spegeln.

Efter 7 år utan badkar har vi äntligen tagit oss till Nacka byggnadsvård och köpt oss ett gammalt remaljerat sittbadkar i gjutjärn som står på tassar.
En extra bonus är att det är djupare än vanliga badkar, så nu täcker vattnet kroppen ända upp till hakan. I love it!
Dessutom har vi en separat duschhörna med glasdörr. Inget plastigt duschdraperi som möglar!
Det enda som inte är klart är bänkskivan som ska vara ovanpå tvättmaskinen, och skynket som ska vara framför för att dölja den.
Ni kan skymta tvättmaskinen bakom den för stora palmen, som jag inte vet vart jag ska ställa annars, så den får stå kvar tills någon får nog en dag och flyttar på den...

Inga kommentarer: