onsdag 15 augusti 2007

Köket

Idag vill jag inte se åt en enda målarfärgsburk, eller pensel!!!
Så det får bli en snabbgenomgång av
hur långt vi har kommit i "den stora köksrenoveringen"...
Men som ni kommer att se, så har jag inte målat klart än...:-(

Vi kom på att vi ska ha en likadan lucka som i övriga köket vid elskåpet, så det beställdes igår...
Vi kom på att vi får plats med en till rad med skåp ovanpå kyl/frys, så det beställdes igår...
Om ni tittar utanför dörröppningen så ser ni kartongvis med klinkers som vi ska ha på golvet,
som vi inte kan lägga in förrän efter 3-4 månader!!!
Eftersom vi har gjutit in vattenburen golvvärme i betongen så måste den "brinna" färdigt...
Gissa vad det var för något som vi köpte först... ja, precis... klinkersen (fniss)... typiskt oss.

På dom här 2 väggarna ska det bli hyllor som jag har målat vita (naturligtvis...).


Lamporna som vi gjort i pressglas är uppsatta, fastän fönstren bara har grundmålats... Ja, man vill ju se hur det blir förstås :-)

(Psst...jag har tagit lite bilder, och kommer att göra ett inlägg om hur vi gör lamporna, lite senare i veckan.)Vid sidan om högskåpet ska det bli hyllplan där man kan ha kokböcker mm, mm... sånt där som är "bra att ha framme", men som egentligen mest är i vägen...

Stereon är en sån där pryl som inte är speciellt "sexig" att ha stående i köket, men när kocken kommer igång på helgen då är det 70-talshårdrock som gäller!!!Och på hög volym dessutom!!! Det är inte jag som är kocken, utan den andra vuxna i huset:-)... Våra ungdomar skriker att -"Dämpa ljudet för...(utesluten svordom)! Själv går jag utom hörhåll (så gott det går...) Stereon är defenitivt en sån pryl som ska in i den hyllan och "gömmas" undan lite grann:-)

Ovanpå alla skåpen har vi satt fast pärlspont på en regel för att slippa ha öppet upp till taket. Det samlas ju en massa fett damm där ... äckligt!!!

Den blåa (ska målas om i en diskretare färg) tunnan slänger vi pappkartonger i... denna sopsortering... Den är säkert bra, men, åh, så drygt det är att hålla reda på alla olika material...

Jag kan inte säga att jag älskar elektrikern (även om han var väldigt trevlig;-) som var här och drog om all el... men jag älskar det arbete som han gjorde!!!
Ser ni...?

Inte en enda kabel som syns!!! Och det är likadant i hela köket!!!

Dessutom har jag lyckats övertala älsklingen, till att det är dom här SNYGGA, gammaldags modellerna på kontakter som vi måste ha i hela huset:-D

-Dyrt, säger han... - javisst, raring, men det ökar värdet på huset säger jag...;-)

Ännu en disskussion som slutade i total harmoni... hi hi hi...

Ha en bra dag, själv ska jag snart åka till jobbet!

16 kommentarer:

Nygammalt sa...

Du är för duktig du! Vad ni jobbar och står i! Typiskt med klinkersen, men vad annars...ska ju inte gå alltför smärtfritt ;)
Kram.

Lallis sa...

Det kommer att bli så in i nordens snyggt! Det är det ju redan:)
Gillar hyllor med kokböker osv.. Hur bra och snyggt som helst. Ngt som jag måste skaffa är en radio i köket. Har inte hittat ngn behändig, men ska ge mig ut på jakt igen:)
Ha en fin dag.
Kram Lallis

Skrotmaja sa...

Men så fint! Wow...det växer verkligen fram ett tjusigt kök här. Blir så avundsjuk!! Ser sista bilderna på renova. Även vi har satt in dem. De ger en helt annan känsla med dem i huset. Jo...de är värt att betala lite extra för dem, absolut!!

Sköt om dig!

PS - det är riktig pressglasfeber som råder just nu...lite kul va?

Hemma på landet sa...

Nämen nää, vad fint. Nu byter vi!!! Puss

Uppe på vinden sa...

Sååå fint! Tänk att jag precis bytt kök och ändå blir sugen igen....eller nej, vi har ju samma luckor, pärlspont och inbyggda hyllor...men man får alltid någon ny idé! Fina knappar för belysning, den striden förlorade jag... Kram på dig!

Guldkant På Livet sa...

Vilket underbart vackert kök!! Vitt, fräscht, modernt och samtidigt den känslan av hemtrevligt gammaldags lantkök! Ja, verkligen fina kontakter och strömbrytare och inga sladdar, vilken lycka!! Fin inbyggd hylla i väggen!! Tänk när du får tända de första ljusen på bordet i det köket, lägga upp god mat på tallrikarna och öppna en flaska vin... vilken lycka... Mari.

Betty sa...

Det kommer bli helt underbart , men det där med 3-4mån , innebär det att du inte kommer få sätta igång med dit "styling" innan dess ?
Kämpa på. Kram

Hem & Harmoni sa...

Åh, ni bygger mitt drömkök! Suck... vill ha....!
Kram ~Marie~

Klara sa...

Inte svårt att se att det blir ursnyggt när det blir klart. Smart med hyllan för receptböcker mm! Ville också ha en sådan vid sidan om frysen, men karln o sonen hann sätta igen det hela. Inte värre än att jag kan ge mig på lite byggnation framöver ;)
Ja, du ska vara nöjd med din elektriker o ge honom en eloge! Så var det tänkt att se ut i vårt badrum, men han tyckte det "blev så svårt" att lägga allt innan kaklet kom på plats. De hade lite svårt att samsas de tre olika hantverkarna... o vi råkade i kläm nu i slutändan då.
Den där egna blandningen blev verkligen lyckad!

Kix sa...

Wow så fint ditt kök ser ut att bli!!

Elaine sa...

Nu har jag förvillat mig hit....
Vilken trevlig blogg du har!

Vi bor i ett gammalt hus med sladdar och ledningar överallt. Vilken lycka det måste vara att ha allt inbyggt.......är så trött på allt "trassel"
Kontakterna och brytarna var sååå stiliga.

Ditt kök ser verkligen ut att bli läckert.
Klem!

Milly sa...

Vilket underbart kök ni får. Gillar det jag ser! kram/milly

Maria-Jag blommar sa...

Blir ju jättefint och det är viktigt med detaljer som fina kontakter så om man nu gör om allt så är det ju lika bra att göra ordentligt...

linnea-maria sa...

Hejsan
Tack för titten i min blogg.
Vilket ljust och trevligt kök ni kommer att få!!
Jag har sett bilder på de där pressglaslamporna och jag är så sugen på att göra en själv. Är det någon speciell borr man ska använda när man borrar hål för kabel??

Hemma på landet sa...

Ha en trevlig dag, vännen. Kram

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Nejmen vilket fint kök!! Känns stort, ljust och rymligt! Måste kännas väldigt lyxigt..:-)