fredag 30 maj 2008

Före-bilder

Eftersom det känns som att det ALLTID blåser "runt hörnet"
på altanen så gjorde vi en spaljé förra sommaren...


som jag planerade skulle bli helt täckt av en vacker
klätterhortensia!!!
Ser ni den lilla gröna pinnen nedanför spaljéen?
DET är min ståtliga klätterhortensia...fniss...



Man kanske inte ska ha så bråttom
jämt utan låta naturen sköta sitt?
Men man kan väl få tycka att den har ju haft hela vintern på sig
att samla kraft, så den kunde väl ha skjutit i väg på höjden
nu när värmen äntligen har kommit?!




Den här som är "lite" större är inköpt i år och
ska planteras i min mamma och hennes sambos trädgård.





Som kompensation för det hitills
uteblivna bladverket
har jag planterat en
humle i en stor lerkruka istället,
för dom växer iaf så det knakar ;-)


Bordet och stolarna behöver verkligen målas,
men orken och lusten har liksom
inte infunnit sig ännu ;-)




Jag har ju sett framför mig hur mysigt det är med den här
trollsländeljusslingan som lyser inne bland bladen...
...suckar längtansfullt med drömmande blick...




Det är meningen att sliperserna ÄNTLIGEN ska bort från framför altanen och att vi istället ska sätta vitmålade brädor som ska dölja tomrummet under.
Allt det vita, blåa och omålade ska få sig ett nytt härligt VITT färglager under sommaren... sen får vi se vad det kan tänkas bli för färg på själva huset...hmmmm....beigegrått eller gröngrått eller gult eller... men det blir ett annat år det :-)

Jag skulle kunna visa före-bilder på sliperprojektet oxå... men jag vill verkligen inte knäcka älsklingen så här inför helgen ;-)

Nu är det min lediga fredag och plantbilarna väntar på mig så jag
har inte tid med cyberrymden längre så jag
önskar er en riktigt solig och varm helg med
mycket mys tillsammans med nära och kära!!!

tisdag 27 maj 2008

Smällkaramell :-)

Nu ska vi ta en liten titt på vad som finns i familjens
yngsta prinsessas rum, och hon är en riktig
smällkaramell
...fniss...när det gäller färger :-)




Jag är faktiskt alldeles oskyldig till den gröna...ryyyys...färgen
som hon har på väggarna, men handen kunde jag inte neka till att
få följa med hem när jag såg den på Åhléns i vintras!

Jag gillar inte det som han gör på bilden,
men den är så häftig med sina "CD-skivor" som bildar motivet...
och så matchar den färgmässigt där inne ;-)


Det här tyget bara älskar jag...
och då är det väl klart att min "smällkaramell"
ska ha det i sitt fönster som gardiner som går från tak till golv!


Ljuslyktan passar perfekt i både form och färg mellan fönstren :-)





Hon har en ljusslinga runt fönstret som är
pricken över i
när den lyser :-)

Nu hade inte jag tid med att vänta till i kväll med att ta en bild på den, så ni får tänka er bilden istället... men som dom sanna inredningsentusiaster ni är så är ju det ingen konst, eller hur...fniss...?

För några år sen skulle det här ha varit i något av familjens allmänna rum, men jag klarar inte av så mycket färg längre i alltför stora doser någon längre period så det är perfekt att få frossa loss i hennes rum istället.

Nä, nu väntar jobbet till väldigt sena kvällen så jag får surfa runt hos er andra en annan dag istället, men tack för alla besöken och kommentarer (som läses flera gånger om)!!!

fredag 23 maj 2008

Färdigpiffat...

är det minsann inte hemma i köket!!!


Jag hade STOOORA planer inför min lediga fredag!

Nya köksgardiner av det mönstade tyget...

och stolsdynor av det enfärgade :-)



Jaha, och vad bidde det då av det hela?

INGENTING :-(

Men en alldeles dagsfärsk matchande orkidée inköpt i den ljuvliga butiken

Slott & Koja

bidde det iaf ;-)

Tack för kommentarerna på mitt förra inlägg... ibland vet man inte om man är för personlig och då är det skönt med respons på det man har skrivit... för man vill ju inte göra bort sig precis ;-)

Ha en alldeles underbar helg i det (förhoppningsvis) sköna vädret... och jag hoppas verkligen att det INTE kommer mer snö här hos oss nu!
Jag såg nämligen idag att det kommer små små knoppar för första gången på min pion, och jag är såååå förväntansfull på att få se den blomma :-)

onsdag 21 maj 2008

Award :-)

Den här awarden har jag fått av min toppenbloggkompis Elzie :-)




Hennes motivering är en motivering som jag gärna vill kommentera och förklara... för hon har slagit huvudet rätt på spiken där faktiskt...fniss...

"Hon är en donna som håller på och formar sitt hem efter sitt (och makens?) huvud och hittar på lösningar som man inte visste fanns."

OK, så himla märkvärdiga lösningar är det inte Elzie-gumman, men orden värmer ändå ;-)

Nää, det som är det roliga är att jag ALLTID vill ha älsklingen med i mina projekt här hemma... och jag har väl fått en och annan kommentar om att det ska väl inte behövas utan jag kan väl bestämma själv utan hans godkännande...
NÄ, tänk för att jag kan inte det!!!

För en herrans massa år sedan så gick vi på den förträffliga hjälpen Familjerådgivningen ett antal gånger (och lyckades reda ut en massa och rädda äktenskapet och leva lyckliga efter det etc), och en sak som har verkligen fastnat i mitt huvud är när karlsloken satt där och förklarade att han hellre jobbade 7 dagar i veckan och dygnet runt på helgerna, med att han trivdes inte hemma hos oss pga att det var jag som hade bestämt allt hur det skulle se ut... NOT!!!
Efter det måste han alltid vara med och tycka... men det är inte alltid som det blir som han tycker...fniss...men jag kör inte över honom rakt av utan det ska övertygas först, för att sen bli som jag vill ;-)
Ibland tror jag att han ångrar sina ord för det händer allt som oftast att han säger att "bestäm det där du, du ser det mycket bättre än vad jag gör, du är så bra på färger"... det är då som mina horn i pannan växer ut blixtsnabbt och jag förvandlas från den söta och väna hustrun till en... hmhm... och kräver att han ska tycka till, för här ska minsann inte han slippa undan inte för att sen kunna skylla på mig om han inte trivs!!!

Det är meningen att jag ska skicka den här vidare till 3 stycken, men jag gör inte det utan den som vill får ta den för ni förgyller mitt liv allihopa!

Kramar och pussar på er där ute i cyberrymden :-)

Tillägg: Älsklingen har ringt och skrattat efter att han har läst inlägget.
Det är helt OK att "lämna ut oss" på det här viset, sa han mellan fnissningarna.

söndag 18 maj 2008

Linslus...JAG?!?!

För några veckor sedan skulle vår lokala gratis "annonstidning" handla om enbart inredning i ett nummer... och jag tyckte att det vore väl helt klart lämpligt med en liten artikel om inredningsbloggar, så jag tog mod till mig och mailade dit och uttryckte min åsikt med både mitt eget namn och bloggadressen som underskrift.

Det ringde en kvinna en tidig förmiddag och frågade lite grann om mitt bloggande och vi hördes av via mail flera gånger efter det oxå... och jag trodde att det skulle handla om BLOGGAR i artikeln, men icke sa nicke, det blev ju om mig och mitt bloggande...inte en enda bloggadress kom med i tidningen!!!
Hon fick 6 olika bloggadresser av mig och lovade att det skulle komma med i tidningen...

Jag tycker verkligen inte om att vara med på bild, men dagarna efter att tidningen hade kommit ut till varje hushåll så fick jag höra att jag var en LINSLUS!!!
Inte är den diskret inte, bilden på mig alltså...suck...


Mamma hon bara skrattade medlidsamt när hon fick höra vad dom kallade mig, och sa att hon får nästan bli arg på mig för att jag ska stanna kvar när kameran åker fram och inte gå och gömma mig bakom något... allt för att undvika att förstöra bilden.

Jag kan meddela tidningen Magazin att det är betydligt fler karlar som läser den än vad jag trodde iaf...fniss... :-)

onsdag 14 maj 2008

Energilös :-(

Jag har inte varit på tapetjakt ända sedan förra inlägget, för tapeterna var det inga som helst problem med att hitta i min vanliga färgaffär...fniss...vet inte varför jag skulle krångla till det så faktiskt :-)
Tack för alla tips om hur jag skulle hitta dom!!!







Här är dom... och jag har ingen som helst energi och lust till att ens börja övertala älsklingen till att vi verkligen
behöver
en stor "sänggavel" i en av dessa underbara tapeter.





Den enda som var intresserad var Mirran som mycket nyfiket och noggrant luktade på tapetproverna... och det är klart att det måste passa en liten kattdam som oxå sover härinne!





Efter inspektionen så lade sig damen mitt i sängen och tog sig en tupplur... alltså fick dom godkänt båda två av henne, eller oxå inte, eftersom hon vände ryggen åt dom...hmmmm....undrar vilket det är?










Här är sängen som jag hade tänkt mig skulle få en hög tapetserad sänggavel med en av tapeterna, men min energi för allt som har med inredning att göra har farit sin väg, och även bloggandet är just nu på sparlåga...suck...men förhoppningsvis kommer energin tillbaka här framöver...





Älsklingen föll för den bruna, men jag vet inte jag... velig som den våg man är så har jag svårt för att bestämma mig så där snabbt på en gång...suck...

Nu åker vi till Helsingfors på en liten 2-dagarskryssning tillsammans med goda vänner i morgon, så jag önskar er alla som fortfarande kikar in till mig... trots mitt obefintliga bloggande... en riktigt skön helg och på återseende en annan dag :-)

lördag 3 maj 2008

Tapetjakt!

Jag är på tapetjakt sen jag såg Nytt läge i TV3 häromkvällen!

http://www.tv3.se/content/blogcategory/1589/1666/

Midbec, Grande cornishe brun och Grande cornishe Guld :-)

Dom 2 blommiga tapeterna vill jag titta & känna på "in real life" innan jag kan bestämma mig om någon av dom är ett alternativ till en liten, liten detalj i sovrummet.

Jag har ringt till företaget som säljer den i Sverige, men dom har väl varit lediga eftersom jag (ännu) inget svar har fått i luren...

torsdag 1 maj 2008

Sista april...

När vi gick från bilparkeringen till TV-inspelningen, som gick av stapeln i går kväll, hade vi vackra Siljan på vänster sida.




Otroligt vad mycket folk det kom, men det var ju ljummet och skönt, så det kanske berodde på vädret, eller så...




kan det ha berott på
TEAM CANS!!!


Ståpälsen fanns på kroppen även i går när underbart härliga
O FORTUNA framfördes :-)



Järnvägsspåret går alldeles bredvis läktaren... och gissa om det var typiskt att det kom ett tåg precis när det var andra tagningen av en låt, och den "roliga" lokföraren lade sig på tutan i 15 sekunder innan han släppte sin "leksak"...hmmmm...undrar om det kommer med på TV på lördag?

Jag kan berätta för dom som undrar att sonen mår bra... och att morsan är orolig när han inte är i närheten på kvällarna, men det är väl så det kommer att vara här framöver så jag får jobba på det här med att släppa taget om honom iaf...suck...men lätt är det inte!

Den rosa tvålen är införskaffad, men älsklingen säger att den inte matchar speciellt mycket ändå så jag får väl fortsätta att leta efter en något mildare nyans av den härliga färgen :-)
Pssst... jag håller med honom om matchningen, men säg inte det högt så att han får veta att han hade rätt den här gången... oxå... det händer att han har det, men det är inte ofta ;-)

Ha en fortsatt skön ledighet och på återseende!