tisdag 26 februari 2008

Romantik i sovrummet...

vill man ju ha, därför bidde det en rosbård därinne ;-)



Nu behöver ni alls inte titta ut genom fönstret...
har nämligen inte "stylat" undan det som inte ska vara där!



Vi har först satt upp en håltjälslist mot taket,
under den är det en vanlig tapetbård,
men för att få till det där lilla extra...
satte vi upp en tunn list som jag har fått av min bror
som blev över från när han "listade" sina köksluckor :-)

Tack för alla kommentarer som jag får, det känns som att öppna en ny tidning varje gång man öppnar kommentarsfältet!!!
Den här veckan blir det inte mycket tid till att sitta framför skärmen... börjar redan på morgnarna pga utbildning och arbetar även som vanligt till kl.23:00... enligt min plan iaf, få se om jag pallar, vill ju inte trötta ut mig totalt inför "tjejfesten" på fredagkväll ;-)

lördag 23 februari 2008

Arbets/gästrum

Jag tänker visa en liten bit av det rum som jag sitter och bloggar i, det är lååångt ifrån mina drömmars arbetsrum, men vi har kommit en liiiten bit på väg iaf...
Som ni ser så har jag målat golvet... inte VITT, men GRÅTT... och det är pga att jag känner mig själv och övrig städansvarig person, dvs älsklingen, i det här huset ;-)



När vi rev öppna spisen i hallen på övervåningen så blev det lämpligt att vi delade av den och gjorde ett rum till äldsta dottern som redan hade flyttat hemifrån, men som ändå behöver ha ett eget krypin när hon är här.
Dom nya väggarna har fått samma/lika panel som övriga rummet... och som även är i hallen utanför dörren.
När det inte är någon som "bor" här inne så är det våran datahörna :-)




Som ni ser så är tapeten enfärgad, men pga att varannan rand är blank och varannan matt, så är den randig ändå.

Hoppsan... här kom visst en bild som illustrerar hur älsklingen blir när det är något som jäklas med honom tillräckligt mycket så att tålamodet tar slut!!!















Eftersom vi har fiskbensmönstrad glasfiberväv...ryyyys...i nästan hela huset, så provade vi det omtalade EASY-COVER för att på ett behändigt sätt dölja den och därefter bara slänga upp tapeterna på ett litet kick...fniss...jo, j-ar vad lätt det gick...NOT!!!
Så här ser det ut bakom gardinen på min högra sida där jag sitter nu... och inte har vi fått upp fodren runt fönstret i det här rummet heller!


Men hur skulle vi göra på väggen som man inte kan dölja då?!
Jag hade sett och hört på älsklingen att det var "Ferdinand-varning" som gällde... och jag förstod att nu snart ryker hela skiten... OM jag inte snabbt får stopp på raseriet som håller på att svämma över i honom!
Nu var goda råd dyra... men desperat som jag var... och som den förstående hustrun som jag är... trots att jag är en ko... förlåt, jag halkade in i filmen... slängde jag ur mig ett desperat pip:-"Gå och hämta häftappareten så sätter vi i ett par klammer. Dom kommer inte att synas om vi sätter dom så nära listen som det går..."
Ser ni dom?
Det gör jag varenda gång jag kliver in genom dörren, för den väggen är det första man lägger ögonen på!


Vi har ju några väggar... eller rättare sagt, många väggar kvar med väv, och bara jag nämner ordet EASY-COVER så ser jag hur tjuren i honom börjar frusta...inte av vällust, tyvärr ... utan som om jag viftade med ett rött skynke framför honom!

Ja, visst gjorde vi som vi skulle, men eländet ville absolut inte som vi ville...fniss...så nu sitter vi där med ett halvfärdigt rum och vet inte riktigt hur vi kommer vidare.

Dvs JAG ser skavankerna, älsklingen väljer att blunda för allt som inte är klart här inne... för är det ett motto han har så är det att bara det funkar så är det ingen brådska med resten :-)

torsdag 21 februari 2008

Utmärkelse :-)

Jag har fått en utmärkelse av Wolf...


Tack så mycket för den, känner mig hedrad över att han tycker jag är värd den!

Nu är ju jag en sån där "fegis" som inte brukar ge vidare såna till enskilda bloggare... men jag tar ett djupt andetag och slänger mig ut i cyberrymden med den här till 3 st:

Elzie, som alltid finns där och alltid tar mina gliringar om sitt älskade BRYNÄS...ryyys... med humor och ger tillbaks med samma mynt ang mitt kära LEKSAND ;-)
För er som är totalt ointresserade av sport kan jag upplysa om att här snackar vi ishockey på "hög nivå"...fniss... nåja... allt är relativt... Brynäs är lååångt ner i Elitserien, och Leksand är överlägsna serieledare i allsvenskan... och snart kommer dessa 2 lag att mötas i kvalserien :-)
Maria, vardagens färgkick som jag alltid är in på när jag har startat upp datorn på förmiddagen för att vakna till liv efter nattens sömn!
Hennes bilder ger mig hjärtsnörp av längtan till barndomen ibland, och den känslan som man hade då är så härligt att få känna igen... en liten stund :-)
Hanna, bara för att jag trivs "inne hos henne" helt enkelt. Hon visar sitt fina hem... och delar med sig av sig själv oxå :-)
Dessutom har hon hjälpt mig med att länka på det här smidiga sättet, genom att förklara på ett lättfattligt sätt för ett tekniskt analfabet som mig ;-)
Nu är det inte bara dessa 3 som jag gillar utan det finns många, många fler som jag trivs hos, men det hoppas jag att ni förstår ändå.

Nu fick jag inte till det med länken till Hanna, men det är hon som har bloggen Det stora grå huset... och finns i min länklista till höger.

lördag 16 februari 2008

Sovrummet

Så här ser det ut från min kudde när jag slår upp ögonen på morgonen/förmiddagen...
efter att glasögonen har kommit på plats i ansiktet förstås,
för utan dom ser jag nästan ingenting!
Det är inte så kul att mötas av sin egen spegelbild när man har precis klivit ur sängen... alldeles nymornad...
med det korta håret spretandes åt alla håll...
osminkad och med alla kurvor och volanger i full frihet...
men det är bara att titta ner i golvet och låtsas att den där spegeln...
som för övrigt passar alldeles utmärkt där den hänger...
inte existerar just då ;-)





Dom här knopparna köpte jag på loppis för en massa år sen...
när vi fortfarande bodde i 70-talsvillan...
och nu äntligen har det blivit av att dom används!

Vi tog en vanlig rundstav och borrade ur för tappen som sitter på knoppen,
och vips så blev det en gardinstång av det hela:-)

Eftersom jag har liiite bråttom ibland...fniss...
så har jag bara lite provisoriskt laserat dom med den lasyren
som jag hittade i källartrappen, men det är OK ändå, så länge... ;-)




Dom här "omtagen" är oxå köpt på en loppis,
men det var ett par år innan knopparna
och dom passar alldeles perfekt tillsammans...
och som tur var så var det 4 av varje så det räckte till
bägge fönstren som vi har i sovrummet.

I höstas när jag var inne i en av vitmålningsperioderna
så skulle jag precis sätta penseln på plats...
men i sista sekunden så kom jag ihåg knopparna
och fick hejd på mig själv som tur var!

Jag tycker om när det bryter av lite grann, så dom här förblir nog bruna...
tror jag...hmmmm... just nu iaf...





En fruktansvärt tråkig bild, vill bara visa hur det det blev...




Eftersom jag älskar när det matchar så är det klart att
ampeln måste vara rosa för att passa till bården uppe i taket...
och den här "misskötta" porslinsblomman blommar
med gammelrosa blommor i tid och otid...
och själva blomman är ljuvlig på nära håll...
men STANKEN... STANKEN... den är VIDRIG!!!

Innan jag visste vad det var som "doftade" varje kväll vi skulle gå och lägga oss fick jag för mig att det låg någon död råtta under golvet,så älsklingen hade ett fasligt sjå med att försöka hitta den... men till slut kom vi på vad det var och lugnet infann sig igen :-)

fredag 15 februari 2008

Mer blommor :-)

Jag tänkte ge en liten rapport om min Allahjärtansdag-dag...
som bestod i en snabbfika på jobbet med älsklingen som hade köpt varsitt vaniljhjärta åt oss, och inte hade han med sig något drickbart heller..fniss...
-"Näe,han ville inte ha något,ville jag?!"
Jag klarade mig utan naturligtvis ;-)
Därefter var det dags för årsmöte med Unionen (facket)...och sen gick alla andra hem...men jag hade ju bestämt med älsklingen att vi skulle äta pizza på min middagsrast, så jag fick njuta av hans sällskap ytterligare en timme!
När jag kom hem efter jobbet ca 23:30 stod det en vacker blomsterbukett på bordet...



och jag skuttade glatt in till sovrummet för att checka av om dom möjligtvis var inhandlade av mannen i mitt liv?
Icke, sa en mycket sömndrucken röst... det var familjens yngsta prinsessan som hade fått den av någon som hette något som jag inte hade hört förut.




Synd för henne att hon ska tillbringa helgen till fjälls med mormor och kusin... men tur för mig som får njuta av dom vackra blommorna istället :-)

Pssst... Jag är verkligen glad för vaniljhjärtat som han hade på alldeles eget initiativ varit ner till personalrestaurangen och införskaffat... det händer minsann inte varje dag ;-)

onsdag 13 februari 2008

Blommor :-)

Jag vill bara visa vilka vackra blommor vi hade hemma veckan efter bröllopet, och samtidigt skicka en "allahjärtansdag-hälsning" till er där ute i cyberrymden!

Den här alldeles vårljuvliga buketten fick brudparet... och eftersom dom var hemma hos oss i några dagar efteråt så fick även vi njuta av den :-)


Den här härliga färgbomben... som bestod av 50st tulpaner i olika färger... fick vi av goda vänner som kom långväga ifrån för att vara med på bröllopet :-)




I kyrkan hade vi 2 st likadana buketter med liljor och trollhassel ståendes på golvet... den ena följde med oss hem och den andra åkte med min mamma hem, så att även hon fick njuta av dom vackra blommorna :-)



Jag är ju ingen mästerfotograf... så bilderna är inte dom skarpaste och mest konstnärligt tagna bilderna som har visats i bloggvärlden...skratt... men jag hoppas att ni iaf får en känsla av dom underbara blommorna ;-)

måndag 11 februari 2008

Mardrömmar!!!

Det är meningen att min "målarhörna" ska bli städskrubb istället...


men älsklingen har inte varit speciellt villig att ta mina diskussioner på riktigt allvar tidigare... bara tvärnekat att sätta upp en vägg som provisorium :-(
Men efter middagen i går så nappade han med hull&hår på min lilla kommentar... som jag inte ens kommer ihåg vad den var...
Som det är nu så har vi INGENSTANS att ha städattiraljerna, strykdoningarna mm... det är fullt bakom halvöppna dörrar kan jag ju avslöja... och den där fula dammsugaren är framme på golvet jämt!
Det är klart att jag fick i gång hjärtbankandet av förväntan... men som den rara hustrun jag är, så tyckte jag att:
-"Det är väl ingen brådska den här månaden"...fniss...
men älsklingen sa att:
-"Det är klart att vi kan börja titta på det hela iaf" :-)
Sagt och gjort... en liten snabbkoll om han fortfarande var med på mina redan utarbetade planer.. vilket jag fortfarande inte är riktigt säker på att han är... sen lämnade jag hela projektet för kvällen... trodde ni, va...fniss...hjärnan fortsatte gå på högtryck naturligtvis ;-)
När radion slogs på i morse så var älsklingen totalt slut efter alla mardrömmar som han haft i natt...skratt...för den stackarn har handlat material i storpack eftersom man inte får handla byggplattor en och en längre... utan nu är det 3-pack som gäller på ALLT!
Även om han förstod att det inte var riktigt så illa, så har han kollat upp så att vi inte måste handla en massa material som bara blir över efter att skrubben är klar... och näe, det är klart att drömmen inte stämde!
Över och över förresten... det är väl alltid bra att ha byggmaterial hemma, eller...? ;-)

fredag 8 februari 2008

Bröllopsrapport

Äntligen har jag tid, ork, möjlighet & lust att sätta mig ner vid datorn för att i lugn och ro skriva rapport om äldsta prinsessans bröllop ;-)





Det är min brors fru som har gjort både håret och sminkningen på bruden.. och hon var sååå fin i brudklänningen och med den vackra buketten som var pricken över i... eller var det brudgummen som var pricken kanske...hmmmm.... Otroligt fint var det i alla fall :-)




Buketten dagen efter...
och nu står den på skänken i vardagsrummet på tork...
och är fin på ett annat sätt,
för silvertrådarna och glitterstenarna syns tydligare
nu när blommorna har börjat torka ihop.

Klicka på bilderna så blir dom större och detaljerna syns tydligare!


Islyktorna som tillverkades i frysboxen ställde vi på
mattor av granris på framsidan av bystugan.
Det syns inte så bra på bilden, men dom 8 lyktorna var
perfekta att ställa marshaller i så att det blev ett härligt sken.


Så här såg det ut vid provtändningen av alla olika ljusen som vi hade dukat med. Vi hade både rosa och gröna blockljus, värmeljus och kronljus i olika modeller på ljusstakar och glaslyktor.
Eftersom det var ett vintebröllop så strödde jag ut lite genomskinligt glaskross på borden runt ljusen så det glittrade lite grann som is i ljusskenet.
På snapsglasets fot, som stod på varje tallrik var det knutet ett ljusgrått presentsnöre med ett placeringskort fäst i ena änden.
På lördagmorgon satte jag i en avklippt ljusrosa tulpan i varje glas... tyvärr så glömde jag bort att ta några bilder på det så det får väl duga med min "otroligt målande" beskrivning istället ;-)



I taket fäste vi spetstyg från hörnen till en platta som satt mitt i taket, och i tyget la vi ljuskedjor som lyste upp rummet lagom mycket tillsammans med alla ljusen.
Innan vi fick sätta oss till bords så blev vi bjudna på vitt mousserande vin med små tunnbrödsrullar, ostpinnar och lite nötter... samtidigt fick vi leta reda på var vi skulle sitta och med vem.
Vi hade fått tag på foton på samtliga gäster och skrivit lite personligt om vem dom var så att man "kände" dom lite närmare... förhoppningsvis... ;-)

Jag har ingen bra bild på buffén, men vi fick tandoorikycklingspett med tillhörande sås, satéfläskfiléspett med jordnötssås, lammfärsspett med limesås, bulgursallad med soltorkade tomater, fetaost och lök, ost-lök-tomatpaj, broccoli&brytbönor med dressing, råkostsallad med röda bönor i, ostaioli...mums...

Efter maten behövde vi röra på oss samtidigt som bandet ville komma in med sina grejer, så vi "jagade" ut alla gäster i den kalla vinterkvällen för att smälla av ett fyrverkeri.

Under tiden vi var fullt upptagna med det så kom den goda bröllopstårtan fram, så det var bara att hugga in på kaffe och tårta när vi kom in i värmen igen.



Efter tårtan kom DANSEN!


Som ni ser så shakade vi loss ordentligt till ett alldeles toppenduktigt band som vi lejde utan att ha hört dom först.
Det var meningen att det skulle spelas CD-skivor till dansen, men jag och älsklingen tyckte att är det fest så är det fest... och då SKA det vara livemusik!!!
Så detta bidde vår present till brudparet.
Det är klart att vi inte bara tog ettt band på måfå naturligtvis... utan det var våran klinkers & kakelsättare, som bor på samma område som oss, som verkligen kunde rekommendera sin bror och hans kollega.
Dom heter MOJ, och spelar och sjunger som dom proffs dom är... det var drag under galoscherna på nästan alla gästerna hela tiden som dom spelade!
Ni kan sluta fundera nu... jag finns nämligen INTE med på bilden...fniss... så modig har jag inte blivit ännu :-)

Killen i röd slips är en av gästerna som till sin stora lycka... och vår fulla beundran... fick sjunga och spela tillsammans med bandet några magiska stunder under kvällen :-)

Det var en alldeles... alldeles underbar stämning den här kvällen och jag är så glad över att så många kom och förgyllde dagen för Johanna och Daniel.
Det kom folk från Skåne, Stockholm, England, Tallin, Mariestad, olika ställen från Dalarna...
Jag avslutar inlägget med att visa en bild på brudens far, farfar och bror när dom står tillsammans framme vid "scenkanten" och diggar loss!

Förresten...just nu när jag skriver det här, så sitter brudparet på ett flyg till Venezuela och har ca 7 timmar kvar innan dom landar!